Meny

– McEwen kan miste resten av Touren

Katjusjas Robbie McEwen støtte på en uventet hindring da han traff en overivrig kameramann etter målpassering på fredagens etappe. Foto: Eric Gailllard/Reuters via Scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den australske spurteren Robbie McEwens Tour de France kan være over etter en krasj med en kameramann etter målgang fredag.

Det melder McEwens lag Katjusja.

McEwen ble liggende i målområdet og fikk behandling for skader i ryggen. Senere ble han kjørt til sykehus, der det ble konstatert at han ikke pådro seg noen brudd.

Den utrolige hendelsen skjedde like etter målpassering på den 227, 5 kilometer lange etappen fra Montargis til Gueugnon, da en mann som trolig prøvde å få tak i etappevinner Mark Cavendish gikk i veien for McEwen.

– Jeg så en fyr hoppe inn foran meg for å komme seg bak Cavendish. Jeg trillet fortsatt ganske fort og hadde ikke mulighet til å unngå ham, sa McEwen.

McEwen veltet også på annen etappe av årets Tour og har slitt med smerter etter det. Nå kan enda et møte med asfalten sette kroken på døra for mannen som ligger på tredjeplass i kampen om den grønne poengtrøya, 13 poeng bak Thor Hushovd.

– Vi vil rådføre oss med lagets lege og se hvor ille det er for Robbie lørdag morgen før vi bestemmer om han fortsetter, heter det i en uttalelse fra Katjusja.

Etter å ha gått i gjennom videoopptakene av episoden har Tour de France-ledelsen fastslått at en kameramann som jobber for utenlandske medier var skyld i uhellet. Vedkommende er ilagt en bot og er utestengt fra å jobbe under lørdagens sjuende etappe fra Tournos til skistedet Les Rousses. (©NTB)

Populært