Meny

Sarkozy skal renvaske seg på TV

Frankrikes president Nicolas Sarkozy er anklaget for å ha mottatt store pengegaver til sin kampanje i 2007. Foto: REUTERS / Philippe Wojazer / SCANPIX.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den franske presidenten Nicolas Sarkozy skal gjennomføre et times langt TV-intervju for å renvaske seg fra anklagene om at han har mottatt ulovlige pengegaver.

Sarkozy skal intervjues i beste sendetid mandag for å snakke om anklagene, heter det i en uttalelse fra TV-stasjonen France 2.

Påtalemyndigheten har beordret politiet til å innlede etterforskning av påstanden om at styrtrike Liliane Bettencourt ga 1,2 millioner kroner til Sarkozys valgkamp før presidentvalget i 2007.

Det er Bettencourts tidligere regnskapsfører, Claire Thibout, som er opphav til påstanden. Ifølge Thibout tok Bettencourt jevnlig ut store pengesummer i kontanter som ble gitt til konservative politikere.

Ifølge fransk lov er det ikke lov å gi eller motta større pengegaver fra enkeltpersoner enn 40.000 kroner.

Sarkozy har avvist anklagene som en svertekampanje, men skandalen har ført til krav om at Eric Woerth, som var økonomisk ansvarlig for presidentens kampanje, bør gå av som arbeidsminister. Men på et internt regjeringsmøte onsdag uttrykte Sarkozy fortsatt tillit til ham, ifølge presidenttalsmann Luc Chatel.

Fredag ble huset til en av Bettencourts økonomiske rådgivere, Patrice de Maistre, ransaket av politiet som en del av etterforskningen. (©NTB)

Populært