Meny

Kan ha vært død i en uke

Det var i dette leilighetskomplekset mannen ble funnet død torsdag kveld. Fredag har politi undersøkt leiligheten og avhørt naboer. Foto: Runa H. Tierno/ABC Nyheter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En norsk mann ble torsdag funnet død i sin egen leilighet i Rio de Janeiro.

RIO DE JANEIRO/OSLO (ABC Nyheter): En politipatrulje holdt fredag vakt utenfor bygningen hvor mannen ble funnet. Saken etterforskes nå som et drap, selv om det ikke var noen synlige, ytre skader på avdøde.

Den tidligere sjømannen ble funnet død, liggende på sengen i sin egen leilighet i Copacabana torsdag kveld.

Les også: Nordmann funnet død i Rio

- Sterk lukt

- Det var naboer som tilkalte politiet, på grunn av sterk lukt i gangen utenfor nordmannens leilighet, sier sersjant Roberto Cavalcanti, ved det militære politiet i Rio de Janeiro, til ABC Nyheter.

- Da politiet ankom leiligheten, var døren åpen, sier Cavalcanti.

Ifølge politiet tyder funn på åstedet på at nordmannen hadde vært død i lang tid da han ble funnet.

Nå er den avdøde sendt til obduksjon ved Kriminalmedisinsk institutt i Rio de Janeiro (IML). Obduksjonsrapporten vil foreligge i løpet av et par dager. Først da vil politiet få vite hvor lenge nordmannen har ligget død i sin leilighet.

Bygningen er overvåket

Etterforskere fra drapsavsnittet har fredag gått nærmere igjennom leiligheten og også fra dør til dør og snakket med naboer. 

Naboene skal sist ha sett mannen forrige fredag, ifølge nettstedet Terra.

Inngangspartiet til bygningen er videoovervåket, men det er ikke kjent om opptakene lagres eller om kameraet kun er til hjelp for bygningens dørmann.

Ifølge avisen Extra har politiet også tatt beslag i flere av nordmannens private eiendeler i håp om at det skal hjelpe dem i etterforskningen.

- Vi er orientert om saken. Generalkonsulatet i Rio de Janeiro undersøker saken opp mot brasiliansk politi, sier pressekontakt i Utenriksdepartementet, Marte Lerberg Kopstad, til ABC Nyheter.

Det militære politiet er ikke kjent med om mannen har familie i Rio de Janeiro.

Nordmannen skal ha bodd i leiligheten i ett år, og ifølge politietterforsker Pablo Rodrigues har han oppholdt seg i Brasil i flere år, melder avisen O Globo.

Populært