Meny

Stenger dørene

Lars Rasmussen (t.v.) og Torgny Amdam fra Amulet under et intervju i bakgården til Garage Oslo. Foto: Stian Lysberg Solum (Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I desember er det slutt for rockklubben Garage sin avdeling i Oslo.

(ABC Nyheter): Syv år etter at Bergen-klubben Garage etablerte seg med egen avdeling i So What!s gamle lokaler i Grensen i Oslo, har ledelsen nå bestemt seg for å stenge dørene.

Med ny giv overtok Garage lokalene i Grensen etter at So What! la ned driften etter ni år i gamet 6. desember 2003. Nesten på dagen syv år senere, 4. desember 2010, stenger også Garage dørene, og Oslo blir enda en ærverdig rockklubb fattigere.

Ikke forsvarlig å fortsette

Klubben som har hatt størrelser som Arcade Fire, Arctic Monkeys, Joanna Newsom, Devendra Banhart, …And You Will Know Us By The Trail Of Dead, The xx, Wire, The Buzzcocks, Mercury Rev og White Denim på scenen i kjelleren, kaster inn håndkleet fordi det ikke lenger er forsvarlig å drive klubben videre.

- Vi som startet og har driftet stedet de siste årene har innsett at det ikke lenger er mulig å drive videre forsvarlig. Høye driftskostnader i et relativt lite lokale, har over lengre tid satt sine økonomiske spor og vi evner ikke lenger å kjempe mot røde tall. Til tross for utallige forsøk, idèdugnad og tiltakspakker, går ikke stedet rundt. Egenkapitalen er tapt, og det er ikke grunnlag for fortsatt drift, skriver Garage Oslo i en pressemelding.

Tyngdepunktet for langt unna

Det er en kjensgjerning at slike scener i Norge i de fleste tilfeller må subsidieres på en eller annen måte. For Garages del har det stort sett vært ensbetydende med at de er avhengig av godt besøk i baren på gateplan for å kunne dekke regningene fra scenedriften i kjelleren.

De siste par årene har tyngdepunktet i Oslos uteliv hatt sitt senter et stykke unna Grensen, og dette har medført redusert besøk i lokalene.

Garage Oslo går altså mot slutten og slik det ser ut nå vil lørdag 4. desember bli den siste dagen i stedets historie. Frem til da vil stedet gå sin vante gang og eierne kan allerede nå garantere at det også i de siste månedene fremover vil bli en rekke aktuelle band å se på scenene i både kjelleren og i baren som ligger på gateplan.

Blant annet vil lokalene til Garage huse en rekke konserter i forbindelse med Øyanatt under Øyafestivalen i august, og det britiske kritikerroste punkbandet Gallows, som nylig spilte på Roskilde, spiller i kjelleren lørdag 21. august.

- Vi håper både gamle og nye gjester vil stille opp slik at vi får en så verdig avslutning som mulig på det som vi mener er en flott epoke i konsert-Oslo.

Det opprinnelige Garage i Bergen, som i år kan feire sitt 20-årsjubileum, fortsetter driften som før.

Populært