Meny

Cave-roman blir TV-serie

Musiker og forfatter Nick Cave er igjen aktuell, denne gang i forbindelse med at hans roman «The Death Of Bunny Munro» skal bli til miniserie for TV. Foto: Markus Schreiber (AP Photo)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Romanen «The Death Of Bunny Munro», skrevet av musikeren Nick Cave, skal filmatiseres og sendes som en miniserie på TV, melder filmmagasinet Empire.

Den britiske skuespilleren Ray Winstone er aktuell til hovedrollen i Caves miniserie. Foto: Matt Sayles (AP Photo)Den britiske skuespilleren Ray Winstone er aktuell til hovedrollen i Caves miniserie. Foto: Matt Sayles (AP Photo)

(ABC Nyheter): Det er Cave selv som forteller dette til magasinet. Han skal opprinnelig ha skrevet historien som et manuskript for TV, men fikk den i stedet utgitt som roman da fremdriften i prosjektet stanset opp.

«The Death Of Bunny Munro», som foreløpig ikke har fått en norsk oversettelse, er en mørk historie med humoristiske undertoner. Plottet er basert på livet til en sexavhengig selger fra kosmetikkbransjen og hvordan livet hans fortoner etter at kona har tatt sitt eget liv.

En ny sjanse

Ifølge Nick Cave skal skuespiller Ray Winstone ha vært svært ivrig etter å få tildelt hovedrollen, mens John Hillcoat, som har jobbet med Cave på filmen «The Proposition» tidligere, skal være aktuell som regissør.

- Winstone elsket manuskriptet fra første stund vi overrakte det til ham. Han har vært skikkelig gira på å bli med, men ble skuffet da det rant bort i sanden og ikke ble noe av likevel.

Siden det nå likevel ser ut til å bli aktuelt med en filmatisering, får Ray Winstone dermed en ny sjanse. Etter å ha engasjert ham som Captain Stanley i «The Proposition» i 2005, er musikeren overbevist om at Winstone er perfekt for rollen.

Vil vekke TV-bransjen

John Hillcoat understreker at han og Nick Cave har store ambisjoner for prosjektet.

- Vi vil forsøke å vekke BBC eller Channel 4, og si til de britiske TV-selskapene at de må se på hva HBO har fått til.

HBO har revitalisert serieformatet gjennom serier som «The Sopranos», «Six Feet Under» og «Sex And The City».

Når «The Death Of Bunny Munro» vil kunne bli sendt og hvem som skal produsere miniserien er foreløpig uklart.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært