Meny

– Heller ikke Norge er unntatt faren for terror

Statminister Jens Stoltenberg (t.h.) og justisminister Knut Storberget møtte pressen torsdag i forbindelse med arrestasjonen av tre terrormistenkte. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statsminster Jens Stoltenberg (Ap) mener Norge gradvis er blitt mer likt land der terroraksjoner er gjennomført. Han mener likevel fortsatt landet er trygt.

– Vi har et politi og en sikkerhetstjeneste som arbeider for vår sikkerhet, sier Stoltenberg på en pressekonferanse etter at Politiets sikkerhetstjeneste (PST) torsdag pågrep tre personer, siktet for å ha planlagt en terroraksjon.

Stoltenberg berømmet sikkerhetstjenesten for deres arbeid og understreket at dette er en sak som er under etterforskning – og at skyld ikke er avgjort.

– Det er likevel alvorlig når PST går til arrestasjon av tre personer. Dette er en sak som har fått og vil få stor oppmerksomhet, sier han.

Statsministeren og regjeringens sikkerhetsutvalg har vært orientert om saken underveis i etterforskningen.

– Å bekjempe terror er viktig for regjeringen. Vi setter ytringsfriheten høyt og man må tåle ulike meninger i et fellesskap. Men vi har ingen toleranse for at mennesker ønsker å bruke vold og terror for å nå sine mål. Terror skaper utrygghet og frykt, sier han.

PST vurderer ikke trusselbildet i Norge som vesentlig endret som følge av pågripelsene. Samtidig har de i tidligere gjennomganger sagt at trusselbildet i Norge er i endring, og at det er nye utviklingstrekk.

De nye trekkene i sikkerhetsbildet henger ifølge Stoltenberg blant annet sammen med denne saken som ble offentlig kjent torsdag. (©NTB)

Populært