Meny

Usbekeren nekter enhver befatning med saken

Advokat Kjell T. Dahl er forsvarer for mennen i 30-årene med bakgrunn fra Usbekistan. Usbekeren ble i dag pågrepet av PST etter at han sammen med to andre skal ha planlagt et terrorangrep fra Norge. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 31 år gamle usbekiske statsborgeren som er siktet for forberedelser til terrorhandlinger nekter enhver befatning med saken.

Advokat Kjell T. Dahl er oppnevnt som forsvarer for usbekeren som i likhet med to andre menn ble pågrepet og siktet torsdag.

– Han nekter enhver befatning med saken og reagerer svært sterkt på at han har blitt dratt inn i en terrorsak. Han er en fredelig familiefar som ikke er straffedømt i Norge tidligere, sier Dahl til NTB.

Advokaten betegner sin klient som en moderat muslim. Etter å ha vært i ett avhør med sin klient torsdag, betegner han Politiets sikkerhetstjenestes bevis mot ham som tynne.

– De holder kortene tett til brystet, men det vi har blitt framlagt av bevis så langt forsvarer ikke en så alvorlig siktelse, sier advokaten. 31-åringen kom til Norge i 2002 og har opphold i Norge gjennom familiegjenforening. Ifølge advokaten er han selvstendig næringsdrivende. Han skal etter planen fremstilles for varetektsfengsling lørdag.

(©NTB)

Les mer:

– De pågrepne er uigur-separatister

Terrorsiktet ble pågrepet i Duisburg

– Terrorsiktede forsøkte å lage bomber

– Terrorpågripelsene ikke overraskende

- En svært alvorlig siktelse

– Al-Qaida-sjef planla operasjon

Populært