Meny

Fulsatte kirker for drepte soldater

Båren til Trond André Bolle drapert med det norske flagg i Hoff kirke på Østre Toten før begravelsen torsdag og prest Håkon Augdal taler under bisettelsen av Andreas Eldjarn i Grønnåsen kirke i Tromsø. Foto: Torbjørn Kjosvold / Forsvarets mediesenter og Torgeir Haugaard / Forsvarets Mediesenter / Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To av de fire norske soldater som ble drept i Afghanistan 27. juni ble stedt til hvile i dag.

Andreas Eldjarn (21) ble bisatt fra Grønnåsen kirke i Tromsø i dag, torsdag.

Etter ønske fra familien var det sykehusprest Håkon Augdal som forrettet under seremonien, skriver db.no. Medsoldater fra Kystjegerkommandoen var blant de fremmøtte. I tillegg var sjef for Kystjegerkommandoen, Jon Ivar Kjellin, til stede.

Fylkesmannen i Troms, Svein Ludvigsen, la ned krans fra kongen.

Seremonien ble avsluttet med at fire F16-fly fløy over Tromsø i formasjon. I tråd med forsvarstradisjonen «Lost wing» brøt ett fly løs fra formasjonen for å symbolisere tapet av en medsoldat.

Fullsatte kirker

Trond André Bolle (41) ble også bisatt i dag, torsdag, i Østre Toten.

Hoff kirke var fullsatt under seremonien. Ettersom det var ventet stort oppmøte til bisettelsen, var det satt opp telt med tv-skjerm utenfor, slik at seremonien også kunne følges derfra, melder NRK.

Christian Harstad, sjef for marinejegerkommandoen, holdt minnetale under bisettelsen. Også ordføreren i Østre Toten, Hans Seierstad holdt en tale, i tillegg til Bolles eldste bror.

Bønnesignal

Båren til Christian Lian drapert med norsk flagg før bisettelsen i Oddernes kirke onsdagBåren til Christian Lian drapert med norsk flagg før bisettelsen i Oddernes kirke onsdag

Christian Lian (31) ble bisatt i Kristiansand onsdag.

En militær prest foresto seremonien i Oddenes kirke, og trompetsignalet «Bønnesignal» ble blåst av trompetister fra Forsvaret, ifølge fvn.no. Blant de mange fremmøtte i kirken var Kristiansands ordfører Per Sigurd Sørensen.

Simen Tokle (24) blir bisatt i Ballangen fredag.

Les også:

De falne soldatenes navn er frigitt

Falne Afghanistan-soldater til Norge før helgen

Faremo i Afghanistan for å hente drepte norske

Sorgtung minnestund for norske soldater

Flyet med bårene har landet på Gardermoen

Hendelsesforløpet tidspunkt for tidspunkt:

Søndag klokken 1450 norsk tid: En patrulje fra den norske blir utsatt for et veibombeangrep under oppdrag i Almar, sør i Faryab-provinsen.

Patruljen var ute og gjennomførte samtaler og forhandlinger med sivilt lederskap. Totalt 14 soldater var med på oppdraget, fordelt på fire norske kjøretøy. Størrelsen på veibomben er ikke kjent. Kjøretøyet var pansret og av typen IVECO. Det var fire soldater i kjøretøyet som ble rammet.

Kl 1456 ble veibomben rapportert. Meldingen gikk ut på at fire personer er alvorlig skadet.

Kl 1515 tar de norske helikoptrene av på vei til området.

Kl 1532 mottar den norske avdelingen melding fra amerikanske styrker som vil hjelpe til med berging og eksperter på sprengstoff.

Kl 1541 evakueres to soldater til sykehuset med helikopter. De blir bekreftet døde ved ankomst til sykehuset. De siste to evakueres med et annet kjøretøy.

Kl 1715 kommer de amerikanske støtteelementene.

Kl 2017: De to andre soldatene blir erklært omkommet.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært