Meny

Nekter å gi opp

Den tidligere gitaristen i det walisiske bandet Manic Street Preachers forsvant sporløst i 1995 og har siden aldri blitt sett. Foto: promo

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Familien til Manic Street Preachers-gitaristen gir ikke opp håpet om å finne Richey Edwards som forsvant for 15 år siden.

(ABC Nyheter): Søsteren til Manic Street Preachers’ tidligere gitarist Richey Edwards, sier at hun har håp om at de finner broren som forsvant sporløst for 15 år siden.

- Noen dager føler jeg at håpet om at han fremdeles kan være i live stiger, selv om jeg innerst inne vet at han er borte, sier Rachel Edwards til avisen South Wales Echo.

Les også: Skeptisk gatepredikant

Savnet i 15 år

Richey Edwards har vært savnet siden 1. februar 1995, samme dag som Manic Street Preachers etter planen skulle ha påbegynt en turné i USA. Ingen har sett eller hørt noe fra ham siden.

- Alt jeg vet er at han ikke hadde ønsket at han skulle forlate oss med denne mørke skyen hengende over oss. Men inntil han blir funnet – død eller levende – klarer vi ikke å finne roen, sier hun videre.

Les også: Manisk energikick

Antatt død

Edwards bil ble funnet forlatt på en parkeringsplass ved en bensinstasjon langs motorveien M4, i nærheten av et område som er kjent for mange selvmord. Som en følge av stedet bilen ble funnet, har det vært antatt at han har tatt sitt eget liv.

- Like før han forsvant snakket han med meg og vår far om en sang som bandet hadde blitt spurt om å skrive til en Judge Dredd-film. Han var veldig entusiastisk rundt dette, forklarer hun.

I november 2008 ga foreldrene Graham og Sherry Edwards etter og godtok en rettskjennelse som erklærte sønnen offisielt død.

Les også: Tilbake til elitedivisjonen

Etterlatte tekster ble plate

Så sent som i fjor ga de resterende medlemmene av Manic Street Preachers ut det kritikerroste albumet «Journey For Plague Lovers» som er basert på tekster som Richey James etterlot seg før han forsvant. Etter planen kommer bandet med en oppfølger til dette albumet i slutten av november.

Populært