Meny

Operastjerne død

Cesare Siepi poserer som en av sine mange rollefigurer på teatro alla Scala i sin fødeby Milano på 1960-tallet. Foto: Erio Piccagliani (AFP Photo/Teatro alla Scala)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den italienske operasangeren Cesare Siepi er død, 87 år gammel.

(ABC Nyheter): Cesare Siepi regnes som en av de største bass-stemmene gjennom tidene. Mandag døde han på et sykehus i Atlanta. En uke tidligere ble han innlagt etter å ha fått slag, melder BBC.

Siepi ble 87 år gammel.

Cesare Siepi, som bodde i USA, har opptrådt hele 379 ganger på Metropolitan Opera i New York, hvor han har fremstilt 18 forekjellige rollefigurer på scenen, blant disse Figaro og Don Giovanni.

Internasjonal karriere

Han har også opptrådt på flere større operahus ellers i verden, som Det Kongelige Operahuset i London, operahusene i Wien og Salzburg, og selvfølgelig på Teatro alla Scala i hans fødeby Milano.

Siepi ble også tildelt flere hovedroller på Broadway i løpet av sin karriere.

- Familien var ekstremt viktig for ham. Han var helt oppslukt av sin kone og oss, barna. Vi var det desidert viktigste i hans liv, sier datteren Luisa til pressen på vegne av søsknene i forbindelse med dødsfallet.

Debuterte under krigen

Cesare Siepi var født i Milano i 1923 og debuterte i Schio ved Venezia som Sparafucile i Verdi-operaen Rigoletto i 1941. På grunn av Mussolini fascistiske styre i landet under under andre verdenskrig emigrerte han til Sveits, men returnerte til sitt hjemland etter at krigen var over. Rundt 1950 flyttet han til USA, hvor han fortsatte en innbringende karriere frem til begynnelsen av 70-tallet.

Populært