Knyttes til norske terrorplaner

Tre av de fem som onsdag ble tiltalt for å planlegge terror i USA, fra venstre: Adis Medunjanin, Adnan Gulshair El Shukrijumah og  Tariq ur Rehman.(Foto: Scanpix)
Tre av de fem som onsdag ble tiltalt for å planlegge terror i USA, fra venstre: Adis Medunjanin, Adnan Gulshair El Shukrijumah og Tariq ur Rehman.(Foto: Scanpix)
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fem menn tiltalt i New York i går - kan ha sammenheng med norske terrorplaner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

USA siktet onsdag fem menn for å ha planlagt et bombeangrep mot undergrunnen i New York.

Påtalemyndighetene kaller det en del av en større al-Qaida-konspirasjon som inkluderte planer om å angripe et uidentifisert mål i Storbritannia, ifølge Al-Jazeera.

Se også: - Kan knyttes til al-Qaida

Ifølge siktelsen var terrorplanen ledet av det øverste lederskapet i al-Qaida i Pakistan, og var direkte relatert til en større plan om å bruke vestlige aksjonister til å angripe mål i Storbritannia, uttalte det amerikanske justisdepartementet.

Nå spekuleres det i om terrorplanene mot Norge var organisert av den samme toppledelsen i al-Qaida, ifølge nyhetsbyrået AP.

Les også: - Al-Qaida-medlemmer pågrepet i Oslo

Adnan El Shukrijumah, Adis Medunjanin, Abid Naseer, Tariq Ur Rehman, og en femte mann kjent som Ahmad ble onsdag siktet for ti tiltalepunkt, blant annet for å ha planer om å bruke masseødeleggelsesvåpen og å begå mord i et fremmed land - angivelig etter ordre fra al-Qaida-ledere i Pakistan.