Moddi stakk av med tredje a-ha-million

Moddi er ikke helt uerfaren med å spille foran et stort publikum. I 2008 spilte han på Øyafestivalen. Foto: Sara Johannessen (Scanpix)
Moddi er ikke helt uerfaren med å spille foran et stort publikum. I 2008 spilte han på Øyafestivalen. Foto: Sara Johannessen (Scanpix)

Den tredje av fire stipend pålydende en million kroner ble i går kveld utdelt til Senja-artisten Moddi.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(ABC Nyheter): 23 år gamle Pål Moddi Knutsen, som er artistens fulle navn, var nominert til stipendet sammen med den samiske duoen Adjágas. Han trakk til slutt det lengste strået og kunne gå hjem med en sjekk pålydende en million norske kroner som ble tildelt av a-ha-keyboardist Magne Furuholmen under gårsdagens VG-lista topp 20-show i Trondheim sentrum.

Det eksperimentelle jazzbandet Shining mottok den første millionen som a-ha deler ut til lovende norske artister, mens haugesundsmusikeren Susanne Sundfør mottok den andre i forrige uke.

Garantert til Bergen

Den fjerde og siste millionen er det de to bergensbaserte artistene Casiokids og Lars Vaular som skal kjempe om. Vinneren blir utropt etter at publikum har avgitt sine stemmer når VG-listeshowet lander i Bergen i neste uke.

Les også: Andre a-ha-million til Susanne Sundfør

Moddi får i tillegg til penger også en gylden anledning til å spille for et stort publikum da bonusprisen er å få varme opp for a-ha når de inntar Trondheim på sin avskjedsturné senere i år.

- Ja, men vi har jo en annen konsert den dagen. Faen, da må vi avlyse den, fortalte den nybakte millionæren til VG Nett i går kveld.

Har likt Moddi i flere år

Magne Furuholmen skal ifølge samme avis ha likt musikken til Moddi i flere år og sammenligner talentet fra Senja med størrelser som Damian Rice og The National.

- Moddi har baller til å bryne seg på dette publikummet uten å tilrettelegge noe, han gjør sin greie. Han har styrke og integritet, sa Furuholmen til VG Nett etter overrekkelsen.

Ville ikke ha Statoil-penger

Paradoksalt nok var det den samme Furuholmen som var juryformann i Statoil-stipendet pålydende 800 000 kroner som ble delt ut under by:Larm for tredje gang i år. Moddi var i utgangspunktet en av åtte artister som var nominert til dette stipendet, men sammen med Kråkesølv og Spoon Train Audio takket han nei til denne nominasjonen på grunn av sitt klimaengasjement.

Moddi har foreløpig ikke bestemt seg for hva han skal bruke pengene til, men et av hovedmålene med stipendet er å la vinnerne utvikle seg for det internasjonale markedet.

Personvernpolicy