Meny

Først Facebook, så morgenstell

Neste 40 prosent av de som deltok i en fersk undersøkelse beskriver seg selv som Facebook-avhengige, men de unge kvinnene er hardest «rammet» av avhengigheten. Foto fra 2007 av facebookgründer Mark Zuckerberg. (Scapix).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Amerikanske nettbrukere blir stadig mer opptatt av Facebook.

Washington (NTB-AFP): Unge kvinner sjekker profilen sin før de vasker ansiktet om morgenen, mens unge menn synes det er greit å slå opp over Facebook.

Undersøkelsen er utført av mediegiganten NBC Universal, som har spurt brukere av sosiale medier i alderen 18 til 54 år.

Neste 40 prosent av de spurte beskriver seg selv som Facebook-avhengige, men de unge kvinnene er hardest «rammet» av avhengigheten, ifølge spørreundersøkelsen.

34 prosent av kvinnene mellom 18 og 34 sier at å sjekke profilen sin er det første de gjør om morgenen, før ansiktsvask og tannpuss.

Men det betyr ikke at nettsamfunnet får ligge i løpet av natten. 20 prosent av de unge kvinnene innrømmer at de sjekker Facebook i løpet av natten, mens 26 prosent står opp for å sende meldinger.

Hele 57 prosent av de unge kvinnene sier de foretrekker å snakke med andre mennesker på nettet, framfor ansikt til ansikt. At også 31 prosent svarer at de har større selvtillit på nettet enn i virkeligheten, kan kanskje ha noe med saken å gjøre.

I samme undersøkelse svarer nesten en firedel av mennene mellom 18 og 34 at de synes det er ok å gjøre det slutt med kjæresten over Facebook. (©NTB)

Populært