Meny

39 mennesker drept i flere angrep i Bagdad

SKJERPET: Sikkerheten er høy i forbindelse med en sjiamuslimsk pilegrimsfestival som tiltrekker seg titusener av pilgrimer i Bagdad. I en rekke angrep onsdag har til sammen minst 39 mennesker blitt drept. Foto: Saad Shalash/Reuters/Scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Til sammen 39 irakiske sjiamuslimske pilgrimer ble drept i ulike bombeangrep i Bagdad onsdag. Angrepene skjer under stor religiøs festival i den irakiske hovedstaden.

I det største angrepet ble 28 mennesker drept da en selvmordsbomber slo til, ifølge irakiske politikilder. Selvmordsangrepet var rettet mot en stor gruppe sjiamuslimske pilgrimer som var på vei for å be ved en helligdom oppkalt etter den høyt aktede imamen Moussa Kadhim i Kadhimiyah-distriktet. 81 personer ble såret i det samme angrepet.

Tre angrep

Ifølge politiet ble 11 andre pilgrimer drept i tre mindre bombeangrep på ulike steder i byen. Til sammen er minst 63 mennesker såret i disse angrepene, opplyser irakisk politi.

Titusener av pilgrimer strømmet til Bagdad onsdag, til tross for det også tirsdag ble rettet angrep mot pilgrimer. Seks personer ble drept i et bombeangrep tirsdag.De mange angrepene har blitt gjennomført til tross for omfattende sikkerhetstiltak i forbindelse med festivalen, sier en talsmann for sikkerhetsstyrkene i Bagdad.

Populært