Meny

Toppkeeper etterlyst i Brasil

MISTENKT: Flamengo-keeper Bruno er mistenkt for å være delaktig i forsvinningen til Eliza Samudio (t. h). Foto: Claudio Santana/AFP.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er ikke VM-exiten som har fått størst oppmerksomhet i brasilianske medier den siste uken.

RIO DI JANEIRO (ABC Nyheter): Forsvinningen av den savnede modellen Eliza Samudio (25) har fått minst like store presseoppslag.

Det skyldes at hun er eks-elskerinnen til keeperen Bruno på storlaget Flamengo, fjorårets vinner av den brasilianske serien. Eliza har dessuten en fire måneder gammel sønn som Bruno skal være faren til, selv om Bruno er gift med en annen kvinne.

Politiet har i flere uker jobbet utifra en teori om at Eliza har blitt drept, og onsdag klarte politiet å spore opp huset der Elizas levninger skal være skjult, skriver avisen O Globo. 

På rømmen

Bruno er en av Flamengos største profiler, og onsdag ble han etterlyst, mistenkt for å være delaktig i forsvinningen til Eliza Samudio. 

«På forespørsel fra påtalemyndigheten har denne domstolen denne formiddagen (07/07) besluttet at Bruno Fernandes das Dores de Sousa, målvakt på Flamengo, og Luiz Henrique Ferreira Romão, kjent som Macarrão, skal varetektsfengsles i fem dager, i forbindelse med bortføringen av Eliza Samudio, fotballspillerens tidligere elskerinne», heter det i en pressemelding fra domstolsapparatet i Rio de Janeiro onsdag.

Politiet aksjonerte mot luksusleiligheten hans i bydelen Recreio dos Bandeirantes i Rio ved 05-tiden onsdag morgen, men Bruno var ikke å finne.

«Drept ved kvelning»

Eliza har vært savnet siden 9. juni, men tirsdag denne uken kom Brunos 17 år gamle fetter med opplysninger som kan bidra til å oppklare saken. I politiavhør innrømmet han å ha slått Eliza i hodet med et håndvåpen. Han avviser imidlertid at dette slaget var dødelig, og har i avhør med politiet forklart at det var Brunos kamerat Macarrão som tok livet av Eliza i begynnelsen av juni. Bruno skal deretter ha betalt en narkobande 3000 reais for å bli kvitt liket.

Drapet skal ifølge 17-åringens forklaring ha skjedd 4. juni da Eliza forlot et hotell i Rio de Janeiro for å reise til Brunos hjemby Belo Horizonte. Det var Brunos kamerat som hentet Eliza og betalte hotelloppholdet. Hun og sønnen reiste til Belo Horizonte på invitasjon fra Bruno, som ifølge venner av Eliza hadde lovet å erkjenne farskapet og betale henne barnebidrag.

Les også: Brutal menneskejakt i Rio

«Ifølge den mindreårige, som er 17 år gammel, skal hun ha blitt drept ved kvelning. Den mindreårige ble pågrepet av politiet i hjemmet til Bruno i Recreio dos Bandeirantes i går ettermiddag, og skal bistå politiet i arbeidet med å finne offerets levninger», står det i pressemeldingen.

Brunos kone Dayanne de Sousa ble pågrepet i parets hjem i Belo Horizonte natt til onsdag, men politiet har altså ikke klart å spore opp Bruno, som betegnes som en av Brasils beste keepere.

Ytterligere fem personer er pågrepet i saken og Macarrão, en av Brunos nærmeste venner er også etterlyst av politiet.

– Orgie

Bruno og Eliza møttes på en fest i 2009. I mai ble hun gravid, og halvveis i svangerskapet skal Bruno ha forsøkt å tvinge Luiza til å ta abort. Hun beskyldte ham også for å ha lurt i henne medikamenter som skulle fremprovosere abort. Saken ble anmeldt til politiet, men etterforskningen ble aldri konkludert.

I et intervju med magasinet Veja denne uken sier Bruno at han møtte Eliza under en orgie, og at hun ble gravid fordi kondomet sprakk. Han hevder også at hun har spilt inn pornofilmer og har hatt et forhold til en lang rekke fotballspillere.

1. juli uttalte Bruno seg om saken for første gang. Han hevdet at Eliza hadde overlatt sønnen til ham, fordi hun hadde personlige problemer hun måtte ordne opp i.

– Jeg har ikke sett Eliza på to-tre måneder. Dette er en svært kjedelig sak for meg og for min familie, og jeg krysser fingrene for at Eliza dukker opp igjen så fort som mulig, sa han ifølge tv-stasjonen Globo

Anonymt tips

Politiet i Belo Horizonte mottok 24. juni i år et anonymt tips om at Eliza skulle være tatt av dage, og dagen etter aksjonerte de mot Brunos eiendom i Esmeraldas utenfor byen.

Her ble det funnet dameklær og bleier. Politiet fant også blodspor i en bil som tilhører fotballspilleren, men det er ennå ikke brakt på det rene om dette er Elizas blod, da politiet ikke har hennes DNA, og avventer at Elizas mor skal avlegge en spyttprøve.

Babyen, som også heter Bruno, dukket opp hjemme hos en familie i Belo Horizonte 26. juni, der en av keeperens venner skal ha plassert ham. Barnet ble i månedsskiftet tatt hånd om av Elizas far.

Ikke på trening

Bruno er ikke den eneste av Flamengo-stjernene som har vært i politiets søkelys det siste året. De tidligere landslagsspillerne Adriano og Vagner Love har også vært i avhør ved flere anledninger i forbindelse med sitt vennskap med narkobosser i Rios slumområder.

Les også: I politiavhør om slumfesting

Bruno har ikke trent med Flamengo siden 28. Juni. Ledelsen i klubben har ikke kommentert den siste utviklingen i saken.

Populært