Meny

Stjerneregissører lager YouTube-film

- HISTORISK: «Et historisk filmatisk eksperiment», kaller YouTube det nye prosjektet sitt, hvor de ber mennesker verden over dokumentere livet sitt 24. juli. (Foto: Skjermdump fra YouTubes «Life in a day». Se filmen nederst i saken)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nå har du sjansen til å bli vist på filmfestivalen Sundance.

YouTube vil med hjelp fra brukerne sine gjennomføre et historisk filmeksperiment 24. juli, ifølge SkyNews. Brukere verden over oppfordres til å laste opp filmer fra livet sitt akkurat denne dagen. Disse klippene vil settes sammen, og filmen i sin helhet skal gi et bilde av en dag på jorda. Filmen vil kunne ses gratis på YouTube.

Den internasjonalt anerkjente britiske filmprodusenten og regissøren Ridley Scott er produsent for filmen. Han er kjent for mega-produksjoner som «Gladiator», «Blade Runner» og «Black Hawk Down».

Skotske Kevin Macdonald, som blant annet har regissert «The Last King of Scotland», er regissør for YouTube-filmen.

Vises på Sundance

– Det er selvfølgelig en sjanse å ta. Det kan være at vi ikke får noe interessant tilbake. Men jeg tror ikke det vil skje. Jeg er sikker på at vi vil få noen skikkelige perler, ekte magi, som er det jeg ser etter, sier Macdonald.

Filmen skal ha premiere på Sundance filmfestival i januar, og de som får sine bidrag med i filmen, vil bli kreditert som medregissører. Brukerne må være minst 13 år, og de kan være fra alle land utenom de som er begrenset av USAs eksportkontroll.

Bidragsyterne får en uke på seg til å laste opp videoene sine.

Tidskapsel

– For meg er det viktigste at folk er intime. Ærlighet er det jeg vil ha. «Life In A Day» er en tidskapsel som vil fortelle fremtidige generasjoner hvordan det var å leve 24. juli 2010, sier Macdonald.

Macdonald sier han spesielt er inspirert av 1930- og 1940-tallets britiske dokumentarfilmmaker Humphrey Jennings. Macdonald har tidligere laget en dokumentarfilm om Jennings, som er kjent for å være en av grunnleggerne av «Mass Observation».

«Mass Observation» var en organisasjon for samfunnsforskning med mål om å registrere hverdagslivet i Storbritannia gjennom et panel av 500 frivillige som enten skrev dagbøker eller svarte på åpne spørsmål.

– Jeg tror ikke at alle kan skrive en stor roman, og jeg tror ikke at alle kan male et stort bilde. Men i dette tilfellet kan folk bidra til det jeg håper kommer til å bli en stor film, ved å gi noe av seg selv, sier Macdonald.

Populært