Meny

Enke får beholde likene av sin mann og søster

Jean Stevens (91) ønsker fortsatt å kunne se og snakke til sin avdøde ektemann og tvillingsøster, som hun var så knyttet til. (Foto: Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 91 år gamle amerikanske kvinnen som i flere år bodde sammen med liket av sin avdøde mann, og senere sin døde tvillingsøster, får beholde dem om hun bygger et gravkammer.

I midten av juni ble det oppdaget at amerikanske Jean Stevens (91) bodde sammen med likene av sin avdøde ektemann og tvillingsøster i Pennsylvania. Tirsdag bestemte aktor at hun får lov til å beholde dem hvis hun installerer et mausoleum eller en krypt, ifølge Stuff. 

Jean Stevens med et bilde av seg selv og ektemannen, hvis lik hun har hatt hjemme hos seg siden 1999. (Foto: Scanpix)Jean Stevens med et bilde av seg selv og ektemannen, hvis lik hun har hatt hjemme hos seg siden 1999. (Foto: Scanpix)

Ikledd dress og finkjole

Jean Stevens var gift med sin ektemann James Stevens i nesten 60 år, før han døde av Parkinsons sykdom i 1999.

Men Jean ønsket å fortsatt kunne se ham og ta på ham. Hun fikk derfor det balsamerte liket hans gravd opp igjen, og oppbevarte ham i husets garasje. Der lå han på en sofa, ikledd en mørk dress med hvit skjorte og blått slips.

Også tvillingsøsteren Juni Stevens, som døde av kreft i fjor, fikk hun gravd opp kort tid etter begravelsen. Søsterens balsamerte lik, ikledd sin fineste kjole, plasserte hun på en sofa i et ekstra soverom inne i huset.

– Døden er vanskelig for meg å takle, innrømmer Jean Stevens til AP. Hun sier også at det var vanskelig å tenke på at de lå i jorden fordi hun har klaustrofobi, noe også tvillingsøsteren skal ha lidd av.

Vil bygge hvelv

De døde gjestene forble en godt bevart hemmelighet inntil politiet mottok et tips. Likene av ektemannen og tvillingsøsteren ble da fjernet og fraktet til en rettsmedisiner.  

91-åringen har gjennom sin advokat sagt at hun ønsker å bygge et hvelv over jorden hvor hun vil oppbevare likene.

– Hvis hun gjør det, vil likene bli frigitt for det formålet. Ellers vil de bli gravlagt på nytt, sier statsadvokat Daniel Barrett i Bradford County.

Barrett sier myndighetene ser på flere mulige overtredelser, herunder misbruk av lik. Han siterer statens regler for hvordan lik må være gravd opp.

– Det har blitt gjort noen ting her som ikke er lovlig, sier han.

Populært