Meny

Men At Work dømt for plagiat

Men At Work er dømt for å ha plagiert en australsk sang da de skrev sin kjempehit «Down Under». Foto: AP

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Men At Work er dømt til å betale royalties for sin hit-single «Down Under» fra 1983 etter at det er slått fast at de har plagiert en barnesang, melder BBC.

Det australske bandet må betale fem prosent av pengene de har tjent på sangene fra 2002 samt fremtidige royalties.

Larrikin Music, som eier rettighetene til sangen de er dømt for å ha plagiert, «Kookaburra Sits In The Old Gum Tree», krevde først 60 prosent av royaltyinntektene.

Selskapet vant fram med sin søksmål om at fløytespillet i «Down Under» (se video nederst i artikkelen) var tatt fra Marion Sinclairs sang.

Sinclair, en australsk lærer, skrev sangen for mer enn 70 år siden. Den er siden blitt sunget av generasjoner av australske skolebarn.

Larrikin Music, som eies av Music Sales Group i London, kjøpte rettighetene til sangen i 1990 etter Sinclairs død i 1988.

«Down Under», som handler om en australsk ryggsekkturist som er på reise rundt om i verden, toppet listene i Australia, USA og Storbritannia og er fortsatt en populær sang ved nasjonale begivenheter i Australia.

Colin Hay, som skrev sangen sammen med bandkollega Ron Strykert, har tidligere sagt at enhver referanse til Sinclairs sang var «utilsiktet, naivt og ubevisst». (©NTB)

Populært