Meny

Tapte Elvis-opptak vises i ny film

Opptak som ikke er blitt vist tidligere av Elvis Presley inngår i en oppusset dokumentarfilm om rockekongen. I tillegg er det funnet fotografier av ham der han hilser på fansen i Graceland (bildet) som heller ikke er blitt vist tidligere. Foto: AP

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tapte opptak av Elvis Presley på turné vil bli brukt i en oppusset dokumentarfilm som vil markere det som ville ha vært rockkongens 76-årsdag.

«Elvis On Tour: 75th Anniversary Celebration» vil bli satt opp på 460 kinoer i USA i en begrenset periode fra 29. juli, skriver den amerikanske avisa Poughkeepsie Journal.

Den nye filmen vil inneholde oppussede konsertopptak fra en dokumentarfilm fra 1972 og intervjuer og opptak fra «Elvis On Tour», Presleys siste film før han døde i 1977. Det meste av filmopptakene har aldri før vært vist.

Priscilla og Scorsese

I filmen blir også hans enke Priscilla Presley intervjuet, og regissøren Martin Scorsese har hatt ansvaret for å lage en montasje til produksjonen.

– De av oss som så Elvis opptre vet hvor utrolig det var å se ham på scenen, sier Priscilla Presley i en pressemelding.

«Elvis On Tour» følger sangeren på hans turné til 15 amerikanske byer i april 1972. Den kombinerer øving og opptak bak scenen sammen med sceneopptredener der Elvis synger hits som «Don’t Be Cruel», «Hound Dog» og «Suspicious Minds».

Hans medvirkning i «Ed Sullivan Show» er også en del av filmen.

Den nye filmen vil også bli tilgjengelig i en boks med 17 Elvis-filmer i Blu-ray- og DVD-format.

Fotografier

Det er også blitt funnet nye fotografier av Elvis Presley som fylte 75 år 8. januar i år. Bildene viser rockkongen som ønsker fansen velkommen ved porten til sitt hjem Graceland i Memphis, Tennessee. Fotografiene ble funnet i en umerket konvolutt blant forretningspapirene til hans avdøde far Vernon.

Bildene inngår i en utstilling som blir vist i Graceland i løpet av Elvis Week i august. (©NTB)

Populært