Meny

Erklærer slutten for Internett

Prince innfridde på Roskilde søndag kveld, men skal du ha tak i artistens nye album, må du få tak i utvalgte utenlanske aviser og magasiner. Foto: Tariq Mikkel Khan (AP Photo/Polfoto)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Prince mener Internetts dager som distribusjonskanal er talte.

(ABC Nyheter): Artisten som nylig avrundet Roskilde Festival, Prince, akter ikke å gi noe ved dørene og sier i et sjeldent, dog ferskt, intervju med avisen Daily Mirror at Internetts dager er over, og at han nekter både salg og nedlasting av sitt nye album over nettet.

Les også: Kongelig fest med Prince

Ingen nettbutikker

- Jeg skjønner ikke hvorfor jeg skal gi musikken min til iTunes eller noen som helst andre nettbutikker. De ønsker ikke å betale meg tilbake noe av fortjenesten de får, og så blir de sinte når de ikke kan få den.

Les også: Prince fikk 13 millioner

I forrige uke ble det kjent at Prince kommer til å gi ut sitt neste album «20TEN» sammen med utvalgte europeiske aviser og med den tyske utgaven av Rolling Stone Magazine.

Forrige gang han ga ut et ordinært album, «Planet Earth» i 2007, gjorde han det på en tilsvarende måte, og albumet ble i første omgang kun distribuert til abonnenter av den britiske avisen The Mail on Sunday.

Hater Internett

Prince er ikke videre nådig i sin beskrivelse av hvordan nettet fungerer, og sier at han hater Internett.

Les også: Lanserer ny låt på nettet

- En gang i tiden var MTV hipt, men plutselig ble det utdatert. Uansett, alle disse datamaskinene og digitale dingsene er ikke bra. De bare fyller ditt hode med numre, og det kan umulig være bra for deg, hevder den særegne musikeren.

Det er mye som tyder på at Prince faktisk mener hva han sier. Nylig la han ned sin relativt ferske hjemmside Lotusflow3r, som ble lansert så sent som i januar 2009 i forbindelse med utgivelsene av de tre platene med samme tittel som han ga ut via nettstedet i fjor. Portalen ble lansert som et motsvar til alle som tilbyr ulovlig nedlasting av musikk, blant dem The Pirate Bay, og skulle være Princes offisielle portal for fans som ønsket tilgang til artistens musikk, videoer og bilder. Sidene krevde medlemskap, men hvor brukerne selv fikk bestemme hvor mye de skulle betale for tilgangen til materialet.

Les også: Tre ganger Prince i 2009

Tok nettet tidlig i bruk

Paradoksalt nok var Prince en av artistene som tidlig tok i bruk nettet som kanal for å distribuere sin musikk for et tiår siden. Den gangen som et motsvar til Napster, som var det regjerende tilbudet til nettbrukerne som lastet ned musikken sin ulovlig.

I intervjuet med The Daily Mirror viser ellers musikeren avisens utsendte rundt i hans berømte Paisley Park i Minnesota - Princes variant av Michael Jacksons Neverland. Dette er et gammelt industriområde som i dag består av private nattklubber, konserthaller og platestudioer. Artikkelen går også inn på Princes privatliv som vegetarianer og som et praktiserende Jehovas vitne. På spørsmål om hvordan han forholder seg til hans venn og tidligere rival Michael Jacksons dødsfall i fjor, svarer han bare: - Neste spørsmål, takk!

Fås kun med utvalgte aviser

Er du interessert i å skaffe deg Princes nye album, må du altså kjøpe en av disse avisene førstkommende lørdag, 10. juli: The Daily Mirror (England), The Daily Record (Skottland) eller Het Nieuwsblad (Belgia). Alternativt kan du kjøpe den tyske utgaven av magasinet Rolling Stone, som er i salg fra 22. juli. Foruten CD-platen trykker hver enkelt av publikasjonene eksklusive intervjuer med artisten.

Les The Daily Mirrors intervju, eller snarere spesielle møte med Prince her.

Populært