Meny

Drept av sine egne

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Seks afghanske soldater ble drept da deres utpost ble bombet av Nato-fly i det sentrale Afghanistan, sier politiet onsdag, og beskriver hendelsen som «ild fra vennligstilte».
Luftangrepet var egentlig rettet mot militante Taliban-aktivister i den urolige provinsen Ghazni, sier Nawruz Ali Mohamoodzada, en lokal politioffiser.


Hendelsen skjedde sent tirsdag, sier han.

- De rammet ved en feiltakelse en av hærens poster, og seks soldater ble drept. En etterforskning er satt i gang, sier han til AFP. Det var ingen umiddelbar kommentar fra de amerikanskledede Natostyrkene i Afghanistan.

Omkring 140.000 internasjonale styrker kjemper sammen med afghanske sikkerhetsstyrker for å slå ned Taliban-opprøret, som nå er i sitt niende år.

De utenlandske styrkene har også ansvar for å trene sine afghanske kolleger.

Vestlige styrker har drept flere dusin afghanske sivile og vennligsinnede soldater, hovedsakelig i luftangrep som var rettet mot opprørere.

Afghanske soldater har også tidligere vært ansvarlige for Natosoldaters dødsfall.

I en annen hendelse ble fire afghanske politibetjenter drept av en bombe i Logar, en annen urolig region like sør for hovedstaden Kabul, melder innenriksdepartementet.

Betjentene var på patrulje i provinsen da en bombe rammet kjøretøyet deres tirsdag. Innenriksdepartementet har gitt Taliban skylden for angrepet.


View Larger Map
Populært