UDI: – Svært alvorlig

UDI sier liv kunne gått tapt i brannen på Lier ventemottak natt til onsdag. De ser svært alvorlig på saken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet mistenker at brannene på det statlige ventemottaket i Lier utenfor Drammen ble påsatt av enkelte beboere ved mottaket. Dette opprører avdelingsdirektør i Utlendingsdirektoratet (UDI).

– Dette er en svært alvorlig hendelse som kunne ha kostet menneskeliv, og som har ødelagt verdier for millioner av kroner. Det er opprørende at enkelte beboere ser ut til å ha gått til et slikt skritt, sier avdelingsdirektør Anne Siri Rustad i en pressemelding.

Les også: 23 pågrepet etter brann på Lier ventemottak

Beboerne på ventemottaket som har fått endelig avslag på søknad om asyl har plikt til å forlate landet. UDI sier ventemottakene er enkle, men forsvarlige tilbud til folk som ikke har rett til å være i Norge.

– Vi forstår at mange er frustrerte i en slik situasjon, men det vi har sett de siste to dagene er helt uakseptabelt. Hærverk og brannstiftelse vil ikke på noen måte tjene deres sak, understreker Rustad UDI arbeider nå med å skaffe et botilbud for beboerne som ikke sto bak brannen.

Fagerli ventemottak vil trolig være i drift igjen om to uker. Det er uklart hvor lang tid det vil ta før Lier ventemottak igjen kan tas i bruk.

Personvernpolicy