Meny

Tre bygninger i brann på ventemottaket på Lier

Tre bygningeer brant ned til grunnen ved ventemottaket for avviste asylsøkere på Lier. (Foto: Scanpix/Anders Evjen)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tre bygninger på det statlige ventemottaket for avviste asylsøkere på Lierskogen ble totalskadd i brann natt til onsdag.

Ifølge lensmann Arne Lauvålien i Lier er det ikke meldt om skadde i brannen. Alle de omkring 140 beboerne er evakuert.

Politiet antar brannen er påsatt, siden det begynte å brenne samtidig i de tre boligbrakkene, men lensmannen sier at de ikke har noen mistenkte i saken, og ingen er foreløpig pågrepet.

Brannen er svært kraftig og er synlig på lang avstand. Et stort område er rundt mottaket er sperret av, og det er 20–30 utrykningskjøretøyer på stedet.

Begynte å brenne samtidig

Brannen ble meldt like før midnatt tirsdag. Det begynte å brenne i tre av bygningene nesten samtidig. Flere beboere har, etter det NTB erfarer, mistet det lille de eier.

Politiet hadde forsterket vaktholdet på stedet etter urolighetene natt til tirsdag, og flere bevæpnede tjenestemenn sto vakt ved mottaket tirsdag kveld.

– Det er full fyr, forteller operasjonslederen i Søndre Buskerud politidistrikt til NTB like før midnatt.

Politi - og brannmannskaper og ambulanse er på stedet.

– Overtent

Da ABC Nyheter snakket med fotograf Anders Evjen like etter klokken 01, fortalte han at det fortsatt brenner kraftig. 

– Jeg ser at det ene bygget er overtent og så å si nedbrent. Nå sikrer de nærliggende bygninger for å hindre brannen i å spre seg.

– Virker det som om brannen er under kontroll?

Jeg vil ikke karakterisere det slik. Det renner inn med brannbiler, politibiler og ambulanse, og pressen blir sendt inn i puljer. Området er sperret totalt av, sier Evjen til ABC Nyheter. 

Bråk i går

Ved 1-tiden natt til tirsdag fikk politiet melding opptøyer og brann ved det samme mottaket. En kjerne på omkring 30 av beboere knuste ruter og kastet stein. Det bor om lag 140 personer på mottaket, inkludert kvinner og barn. (©NTB)

Les også: Tre siktet etter asylopprør

Populært