Meny

Ni personer siktet for overgrep mot barn

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fire barn skal ha blitt utsatt for grove seksuelle overgrep i ei bygd i Østerdalen i Hedmark. Ni personer, blant dem moren til to av barna, er siktet.

Flere av barna var under 14 år da de seksuelle overgrepene skal ha skjedd, skriver VG Nett. Moren til to av barna, samt hennes tidligere samboer, er blant de siktede i saken. Politiet har beslaglagt datautstyr som inneholder bilder og filmer av overgrepene.

Politiet utelukker ikke at flere kan bli siktet i den lille bygda i Østerdalen.

– Dette er en svært alvorlig sedelighetssak med mange tråder. Det gjenstår fortsatt en rekke avhør, sier politiadvokat Liv Heidi Bjerkmo til VG Nett.

Siden etterforskningen startet etter konkrete tips fra barnevernet i 2008, har antall siktelser i saken økt.

Erkjenner straffskyld

Den siktede moren har sittet i varetekt siden april, mens den tidligere samboeren hennes har vært varetektsfengslet siden november i fjor.

Moren har erkjent straffskyld for deler av siktelsen mot henne. Hennes tidligere samboer nekter straffskyld for størstedelen av siktelsen. Han er tidligere dømt i en sedelighetssak.

– Jeg ønsker ikke å kommentere selve siktelsen og hva denne går ut på før alt filmmaterialet er analysert. Det er til dels små barn det er snakk om her. De kan ha hatt vanskeligheter med å huske hvilke personer som har vært involvert. Det er også knyttet usikkerhet til når overgrepene skal ha begynt og hvor lenge disse skal ha pågått, sier ekssamboerens forsvarer Sverre Næss.

Tiltalebeslutningen er ennå ikke klar. Saken skal etter planen opp i retten i midten av september, men politiadvokaten avviser ikke at det kan bli forsinkelser.

Skadevirkninger

Barna har vært avhørt av dommere, og slipper dermed å vitne i retten.

– Jeg har hatt saker med flere siktede tidligere, men denne saken skiller seg ut ved at det er slik nærhet mellom overgriperne og barna. Jeg opplever dette som en svært alvorlig sak. Men overgrepssaker er alltid en belastning. Hver eneste sak går inn på deg, sier bistandsadvokat Inger Johanne Reiestad Hansen.

Bistandsadvokaten mener dokumentasjonen av overgrepene gjør saken ekstra belastende. Hun har bedt retten oppnevne sakkyndige som kan vurdere skadevirkningene overgrepene har hatt på barna. (©NTB)

Populært