Meny

Prince fikk 13 millioner

Prince ga Roskilde-festivalen en knallavslutning. På veien ut kunne han plukke opp 13 millioner kroner for den to timer lange konserten. (Foto: Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stjernen ga mye på scenen, men fikk også mye. Roskilde-honoraret skal ha vært på 13 millioner kroner.

De aller fleste anmelderne belønnet Princes bejublede avslutningskonsert på Roskilde-festivalen søndag med 5 eller 6 på terningen. Og det var da godt at han leverte varene, da han skal ha tappet Roskilde-budsjettet for 12 millioner danske kroner for den ene konserten. Ifølge den danske avisen BT skal det utgjøre en tredel av festivalens totale budsjett til artister.

Men selv om utgiftene til Prince var skyhøye, melder Roskilde Festival at alt tyder på at overskuddet blir i overkant av ti millioner kroner. Det er om lag halvparten av fjorårets resultat på 21 millioner kroner, men ledelsen sier seg likevel strålende fornøyd.

Les også: Kongelig fest med Prince

Danske aviser kritiske

Like fornøyde er Roskilde-ledelsen imidlertid ikke med danske medier, som har beskyldt Roskilde Festival for grådighet og ikke er nådige i sin oppsummering av festivalen.

I god anmeldertradisjonen har de satt karakter på årets arrangement, og både Ekstrabladet og Berlingske Tidende har nøyd seg med en treer, mens Politiken er enda mer negativ og stopper på en toer. Jyllands-Posten er den mest positive av de store danske avisene med en firer.

Les også: Flott festival, svakt program

Politiet storfornøyde

Mye mer fornøyde er Roskilde-politiet. Til Berlingske Tidene uttaler Henrik Møller Nielsen i Roskilde-politiet at de «er meget tilfredse» og at det i politiets øyne har vært «en meget stille og rolig festival.

Til tross for den uttalelsen har politiet arrestert 97 personer under årets festival, noe som er omtrent det dobbelte av i fjor. Den store økningen skyldes ifølge politiet imidlertid at de har intensivert innsatsen mot tyverier og jakten på folk som klatrer over gjerdet for å komme seg ulovlig inn på festivalen.

- Vi har vært nesten helt forskånet fra alvorlige saker. Der har vi kun hatt et forsøk på voldtekt og et klammeri mellom to menn som endte med et overfladisk knivstikkeri, sier Henrik Møller Nielsen.

Også på dopfronten har det vært rolig for politiet i år. De rapporterer om et gledelig og markant fall i beslag av kokain, ecstasy og LSD på festivalen.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært