Meny

23 militante drept i Pakistan

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Pakistanske sikkerhetsstyrker drepte minst 23 militante under en skuddveksling etter en leteoperasjon nordvest i landet.
Sammenstøtet skjedde i den avsidesliggende landsbyen Kilpani i distriktet Lower Dir, samme område som fire bombemenn væpnet med bilbomber og raketter angrep en paramilitær kontrollpost og drepte en soldat tidlig søndag.


En militærtalsmann sier til AFP at politiet, paramilitære og hæren gjennomførte en felles leteaksjon i landsbyen da en gruppe på omkring 50 opprørere åpnet ild mot dem og utløste en skuddveksling.

- Sikkerhetspersonell drepte 23 militante og ødela tre av deres skjulesteder i landsbyen, la han til.

En lokal politisjef, Khan Razzaq, bekrefter hendelsen og sier de militante klarte å unnslippe i ly av mørket.

Pakistan gjennomførte en større offensiv mot Taliban i Lower Dir og nabodalen Swat i fjor, men sier regionen var tilbake under kontroll.

I to år ledet den radikale religiøse lederen Maulana Fazlullah tusenvis av tilhengere i en oppstand som lammet store deler av Swat. Han fremmet en streng versjon av islamsk lovgivning, var motstander av sekulær undervisning for jenter og halshugget sine fiender.

Pakistanske sikkerhetsstyrker har kjempet mot Taliban i de lovløse stammeområdene langs grensen til Afghanistan og deler av områdene i nordvest i flere år, men dødelige sammenstøt bryter ut nærmest daglig.

Populært