Meny

Vil bruke 25 millioner på å oppsøke psykisk syke

VIL ØKE SATSING: Regjeringen og helse - og omsorgsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen (Ap) vil ha behandlingsteam som skal hjelpe pasienter som ikke greier å oppsøke hjelp selv. Foto: Bjørn Erik Larsen/Scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Regjeringen vil bruke 25 millioner kroner på å bygge opp behandlingsteam som oppsøker psykisk syke der de er.

Støtten blir fordelt på 16 behandlingsteam over hele landet som skal hjelpe pasienter som ikke greier å oppsøke hjelp selv.

– Jeg er glad for at vi nå kan støtte etablering og drift av 16 behandlingsteam. De vil bidra til at mennesker med alvorlige psykiske lidelser og rusproblemer kan få hjelp i sin egen kommune, sier helse- og omsorgsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen.

– Bidrar til mestring

Internasjonal forskning viser at oppsøkende behandlingsteam kan øke effekten av behandlingen og redusere sykehuskostnader, skriver Helse- og omsorgsdepartementet i en pressemelding.

– Behandlingsteamet vil bidra til at brukeren mestrer å bo i egen bolig og kan delta i aktiviteter i sitt eget lokalsamfunn. Teamet kan også hjelpe med tilgang til helsetjenester og å holde kontakt med venner og familie, sier Strøm-Erichsen.

Tilbudet er et faglig og økonomisk samarbeid mellom kommuner, distriktspsykiatriske sentre og staten. (©NTB)

Populært