Meny

– Det er ekkelt å se på

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det sier den nå fengslede NOKAS-raneren Erling Havnå om den kontroversielle filmen som har premiere til høsten. Se traileren til filmen her.

5. april 2004 litt før klokken 8.00 om morgenen inntok 11 bevæpnede menn Stavanger. De skulle rane tellesentralen til Norsk Kontantservice – NOKAS. Det skulle ta åtte minutter, og de skulle komme seg unna før politiet kom til stedet. Slik gikk det ikke.

Nå er filmen om NOKAS-ranet snart klar, og i dag ble den første traileren offentliggjort.

Se den ved å klikke i videoruta øverst i artikkelen.

Ifølge en pressemelding fra filmdistributør Sandrew Metronome bygger filmen på faktiske hendelser, basert på informasjon fra øyenvitner og medvirkende.

Mener ofrene har lidd nok

Handlingen utspiller seg i timene før ranet, frem til selve ranet er gjennomført og ranerne har forlatt plassen.

Erling Havnå som nå soner en dom på 16 års fengsel, etter å ha tilstått NOKAS-ranet, mener filmen kommer for tidlig. Han sier til TV 2 at ofrene har lidd nok:

– Jeg liker ikke at de lager filmen i det hele tatt og stiller meg undrende til at de gjør det. Sårene som ofrene har fått etter ransdagen bør få leges. De burde ventet mye lengre med å rippe opp i minnene. Ofrene fortjener rett og slett ikke dette, sier Havnå til TV 2 Nyhetene.

Han synes selv det er ekkelt å se de første bildene fra filmen:

– Jeg fikk en guffen følelse. Det er ekkelt å se på. Det må jeg si, sier Havnå til TV 2.

Datteren til den drepte politimannen Arne Sigve Klungland har tidligere uttrykt sin misnøye rundt filmatiseringen overfor Dagbladet.

– Mange etiske valg

Regissør for filmen er Erik Skjoldbjærg som tidligere har regissert «Insomnia», «Prozac Nation» og «En folkefiende». 

Han sier til TV 2 at han er klar over at det er en kontroversiell film han holder på å ferdigstille.

– Jeg er klar over at det er en del som ikke vil at vi skal lage denne filmen. Dette er et sensitivt tema som gjør at jeg må være veldig skjerpet. Det er mange etiske valg å forholde seg til, sier Skjoldbjærg til TV 2 Nyhetene.

Les mer om film i ABC Nyheter.

Flere nyheter på forsiden.

Populært