Meny

Flau over medieoppmerksomhet

Spionmistenkte Anna Chapman liker ikke bildene som brettes ut av henne i alle verdens aviser. Dette bildet er hentet fra den russiske sosiale nettverkstjenesten «Klassekamerater». (Foto: AP/Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Russiske Anna Chapman, mistenkt for spionasje i USA, skjemmes over all omtalen hun får.

Anna Chapman (28) er en av de elleve russerne mistenkt for spionasje i USA. Hun har fått svært mye oppmerksomhet, og måttet se sine private Facebook-bilder publisert i medier verden over.

I tillegg har eksmannen gitt intervjuer om livet sammen med henne.

– Helt vanlig 28-åring

Ifølge Sky News ble hun svært beskjemmet da advokaten hennes viste henne klipp fra pressen.

– Hun ble flau over noen av bildene som åpenbart var hentet fra Facebook, sier advokaten, Robert Baum.

Ifølge Baum er Chapman en helt vanlig 28-åring, en suksessfull selvstendig næringsdrivende som liker å gå ut på byen, være sosial og gå på stevnemøter med menn. Hun frykter nå å bli deportert fra USA.

– Veldig alvorlig

Gammeldagse spionasjeteknikker som usynlig blekk har bidratt til en heller lettbent dekning av den mistenkte spionringen. Men det advares mot å undervurdere faren ved agentene.

– Det ser ut som en komedie, men er egentlig veldig alvorlig, sier den russiske oligarken Boris Berezovsky, som lever i eksil.

Han viser til drapet i 2006 på KGB-agenten i eksil i London, Alexander Litvinenko, som han kaller et radioaktivt terrorangrep i hjertet av den vestlige verden.

Ifølge Sky News kan det være så mange som 300 russiske spioner bare i Storbritannia.


Populært