Meny

Ungdom ønsker mer komfort

Har du litt ekstra penger kan du kjøpe deg plass på campen på den øverste delen av bildet. Andre får ta til nøye med den under. (Foto: Karina Rønning)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stor etterspørsel etter plasser på Roskilde-festivalens ”luksuscamp”.

Overfylt camp med rot, støy, fyll, støv/gjørme, søppel og innimellom også urinstank har vært en del av hverdagen for campere på Roskilde-festivalen. Men ønsket mange har om bedre komfort med bedre sanitære anlegg fikk Roskilde Festival til å opprette en egen «luksuscamp» til årets festival.

Stiller større krav

- Det er nok noen ungdommer som ønsker bedre komfort enn tidligere generasjoners unge, bekrefter Roskilde Festivals talskvinne Christina Bilde. Til årets festival opprettet de nye teltplasser med kapasitet til 200 telt, og det var flere enn som kunne få som var villig til å betale litt ekstra for å få bedre sanitære forhold og mer rom rundt seg.

- Også rommene på vårt lille Green Comfort Hotel med egne dusjer og internetttilgang ble utsolgt straks de ble tilgjengelige, forteller Bilde.

Selv om etterspørselen etter litt ekstra komfort er større enn tilbudet, har Roskilde Festival foreløpig ikke bestemt seg for om de vil utvide tilbudet neste år.

- Campen er en del av Roskilde Festivals identitet, og det er viktig å ikke gjøre så store endringer at den mister denne. Men om grensa går der den går nå, eller om vi kan tåle noen mer «luksuscamp»-plasser må vi vurdere etter festivalslutt.

Ingen flere dagspass

Det som derimot ikke vil bli utvidet er antall dagspass til Roskilde Festival. Tidligere år var det «alle dager» eller ingen, men i fjor åpnet Roskilde Festival for dagspass, i et forsøk på å få solgt i hvert fall noen av de usolgte billettene.

I år ble samtlige 71.000 festivalpass og 16000 dagspass (4000 per dag) solgt, og mye har tydet på at de lett kunne solgt flere dagspass. Men å vri festivalen over i litt mer dagsbesøkende er uaktuelt, fastslår Christina Bilde.

- For å bevare festivalmiljøet på Roskilde Festival er det veldig viktig at det ikke blir for mange som kjøper dagspass. Det vil ødelegge hele festivalen, og vi mener at dagens forhold mellom festival- og dagspass er det riktige.

Totalt var gjennomsnittlig 125.000 mennesker på Roskilde Festival daglig. Det er 5000 mer enn i fjor og det høyeste antallet siden 2007.

Populært