Meny

Festfotball i Haugesund

Haugesundspillere jubler sammen med målscorer Jacob Sørensen for 1-0 i eliteseriekampen i fotball mellom Haugesund og Start i Haugesund søndag. Foto: Jan Kåre Ness / Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I siste kamp før VM-pausen ble Haugesund ydmyket. Serien var i gang igjen søndag, og Start fikk unngjelde med 2-4-tap.

Likevel var ikke trener Jostein Grindhaug helt fornøyd.

– Vi var veldig gode i perioder, men også veldig dårlige i perioder. I sluttminuttene sto vi med nevene i bukselommen og solte oss i glansen av 4-1-ledelsen, sa han.

4-1-ledelsen ble til 4-2 i de kaotiske sluttminuttene. Men det tok ikke den sterke seieren fra Haugesund-laget.

– Vi passerte Start på tabellen. Fortsatt er det viktigste for oss å ha så mange lag bak oss som mulig, sa Grindhaug.

Haugesund ble knust 2-5 av Vålerenga i siste kamp før VM-pausen. Laget ønsket velkommen til festfotball for dem som møtte opp på VMs hviledag.

Sjanserikt

Det var ikke mye som tydet på at Start var «traveren» i eliteserien på gressmatta i Haugesund. Vertene gikk rett i angrep, og hjemmefansen kunne ha blitt servert både tre og fire mål i første omgang.

Det ble med to fulltreffere. De kom med fire minutters mellomrom. Et fryktelig Haugesund-press resulterte i et flott skudd av Jacob Sørensen til 1-0 etter et kvarters spill, mens Thomas Sørum doblet like etter. Han måtte krige ballen i nettet, etter at en flott chip fra Nikola Djurdjic ble bokset videre av Start-keeper Kenneth Høie.

Høie fikk mer enn nok å gjøre etter hvilen. Men da ville også Start melde seg på. Espen Børufsen bidro med festkveldens, og kanskje rundens, vakreste mål. Start-kometen fikk ballen like utenfor 16-meteren, tok den ned og la den til rette i samme bevegelse og klistret ballen i vinkelen bak hjemmekeeperen. Målet var vakkert, men bare et trøstemål for Start.

To på rappen

Jesper Mathisens klønete feltarbeid kvarteret før full tid førte til en straffe Eirik Mæland enkelt satte i nota. Bare minutter senere avgjorde toppscorer Thomas Sørum med en elegant lobb som satte Høie ut av spill.

Det var en passende avslutning på kvelden. Bedre for hjemmefansen ble det da Cristian Bolanos brente et straffespark på overtid.

Geir Ludvig Fevangs redusering like etter ødela ikke stemningen. Haugesund passerte med seieren Start på tabellen og har nå komfortable ni poeng ned til Kongsvinger på nedrykksplass.

– Vi tapte kampen på forsvarsarbeidet vårt. Det var slett, sa Start-trener Knut Tørum, som også passet på å berømme Høie for hans gode keeperspill. (©NTB)

Populært