Meny

Uavgjort i Buskerud-derbyet

Hønefoss og Strømsgodset delte poengene i det første Buskerud-derbyet på øverste nivå siden 1976. Her er Hønefoss-forsvarer Tor Øivind Hovda i duell med SIFs Ola Kamara. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nedrykkstruede Hønefoss og Strømsgodset delte poengene etter 1-1 i søndagens Buskerud-derby.

Et B-preget Strømsgodset, uten de sentrale spillerne Jo Inge Berget, Marcus Pedersen, Fredrik Nordkvelle og Steffen Nyström var uten den vanlige gnisten, og skapte lite framover mot Hønefoss.

Gjestene fra Drammen spilte offensivt og kreativt i deler av første omgang, men etter hvilen var Godsets angripere kun på få raids.

Strømsgodset tok en fortjent ledelse i det 13. minutt etter en fin soloprestasjon av Muhamed Keita. Den hurtige angrepsspilleren med fortid i Drafn, slo tunnel på en Hønefoss-forsvarer og skjøt gjestene sikkert i ledelsen.

I de siste 45 minuttene overtok Hønefoss, og de burde ha avgjort kampen i denne fasen. Det ble med Davy Claude Angans utligning i det 65. minutt etter et massivt press.

Reidar Vågnes debuterte som hovedtrener i Hønefoss, og kunne ha ønsket seg en bedre start. På sidelinjen var det likevel Tom Gulbrandsen som «coachet» vertene, som måtte spille uten David Hanssen og Lars Lafton i søndagens kamp.

Oppgjøret mellom Hønefoss og Godset var det første Buskerud-derbyet på øverste nivå siden oktober 1976. (©NTB)

Populært