Meny

Brann opp fra nedrykksstriden

Eirik Bakke øker Branns ledelse til 2-0 under eliteseriekampen i fotball mellom Kongsvinger og Brann på Gjemselund stadion i Kongsvinger søndag kveld. Foto: Marius Torgersrud / Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et dødelig effektivt Brann dro seg søndag opp av nedrykkssumpa i eliteserien med en 3-0-seier borte mot Kongsvinger.

Flotte scoringer av Jan Gunnar Solli, Eirik Bakke og Petter Vaagan Moen sikret bergenserne en etterlengtet seier på Gjemselund. Begge lagene befant seg i nedrykksstriden før søndagens batalje, men hjemmelaget, som trengte poeng minst like sårt som Brann, klarte aldri å utnytte overtaket de tidvis hadde i banespillet.

Slurvete

– Vi gjør feil offensivt, og vi gjør feil defensivt. Det blir for lett å være Brann-spiller i kveld. Det er irriterende at vi gir dem et forsprang på tabellen, sa KILs Carl-Erik Torp etter kampen.

Det var riktig nok hjemmelaget som startet best og fikk den første sjansen da Adem Güven fyrte ballen via et Brann-bein og over fra 11 meter. Kongsvinger trykket på, men klarte ikke å utnytte den store ballbesittelsen de hadde i starten. Da kan man fort bli straffet. Etter 25 minutter ble de akkurat det. På en corner fra Petter Vaagan Moen rykket tre Kongsvinger-spillere ut for å klarere, men ballen havnet hos Jan Gunnar Solli på kanten av sekstenmeteren. Uten å nøle klinket midtbanespilleren ballen i det lengste hjørnet til 1-0.

Effektive

Etter at Brann tok ledelsen fortsatte hedmarkingene å presse på, men fortsatt var det litt sent og slurvete i KIL-angrepet. Kai Risholt var nære scoring etter 36 minutter, men det var et, for en gangs skyld, dødelig effektivt Brann som skulle få kjenne nettsus på nytt. Eirik Bakke ble spilt fri av Erik Huseklepp på 35 meter, fosset fram mot Thomas Myhre og chippet ballen pent over den tidligere landslagskeeperen.

– Det var deilig å score og viktig med tre poeng. Fortsetter vi å spille sånn, skal vi klatre oppover tabellen, sa målscorer Bakke til TV 2 Sport etter seieren.

Etter pausen var Eirik Bakke sugen på flere scoringer. Dessverre kom innlegget fra Solli etter 54 minutter litt brått på Brann-spissen, og en god redning av Thomas Myhre hindret nettkjenning.

Flere mål skulle det imidlertid bli på Gjemselund søndag. 20 minutter før slutt bestemte en av kampens store spillere, Petter Vaagan Moen, seg for å ta saken i egne hender. Han dro seg fra høyrekanten og innover forbi tre Kongsvinger-forsvarere før han elegant satte ballen til side for Myhre og inn til 3-0.

Straffemiss

En allerede helsvart kveld for hjemmelaget ble ikke bedre av at Mame Niang brente et straffespark ett minutt på overtid. Hedmarkslaget blir liggende nest sist i eliteserien, og det vanker neppe gode ord fra trener Tony Gustavsson etter tremålstapet mot Brann.

Gode ord kom det imidlertid fra Brann-trener Rune Skarsfjord etter seieren.

– Vi har en bra «go» i dag. Alle spillerne tar tak, og dette var deres seier, 100 prosent, sa Skarsfjord. (©NTB)

Populært