Meny

Aalesund vant toppkampen

Sigurd Rushfeldt i duell med Jonatan Tollås Nation i eliteseriekampen mellom Tromsø og Aalesund i kveld på Alfheim Stadion. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tromsø presset hardt mot tampen, men Aalesund vant 1-0 og påførte hjemmelaget årets første tap på Alfheim i årets eliteserie.

Medaljekandidat Tromsø innledet høstsesongen på verst tenkelig vis. Demar Phillips ble matchvinner da Aalesund vant 1-0, men bortelaget hadde også en annen helt i aksjon som ble viktig for sluttresultatet.

Hovedæren for det borteseieren skal i all hovedsak Aalesunds danske keeper Anders Lindegaard ha. Keeperkjempen vartet opp med flere matchvinnerredninger, og drev både «Kara» Mbodji, Remi Johansen og George Mourad til fortvilelse.

Aalesund tok ledelsen midt i en god Tromsø-periode. En perfekt stikker fra Johan Arneng og svakt forsvarsspill av Tromsø, gjorde jobben enkel for Demar Phillips, som enkelt kunne trille ballen forbi Marcus Sahlman i Tromsø-buret.

Hjemmelaget dominerte til tider banespillet, spesielt i annen omgang. Til tross for nytt og forbedret kunstgressdekke i Tromsø, ble det for mye slurv og feilpasninger på hjemmelaget. Aalesund spilte klokt og fornuftig, men greide ikke utnytte overgangsmulighetene som bød seg.

Mot tampen sendte Tromsø alt de hadde i angrep, og både Tom Høgli og innbytter Tommy Knarvik hadde ypperlige muligheter til å utligne. Til og med keeper Sahlman ble sendt i angrep på overtid, uten at Tromsø klarte.

Tromsø innehar fortsatt 2.-plassen på tabellen, mens Aalesund er på plassen bak. Tromsø har tre poeng opp til seriefavoritt Rosenborg. (©NTB)

Populært