Meny

Trosser publikums ønske

Beate Barth-Nossum nyter en øl kjøpt på Roskilde-festivalen. I år er det ikke lenger lov å ha med egen drikke inn på festivalen. (Foto: Karina Rønning)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Roskilde-ledelsen vil fortsatt forby festivalpublikumet å ha med drikke inn på festivalen.

ROSKILDE (ABC Nyheter): Gjennom alle år har Roskilde-festivalen latt publikum ha med egen drikke i plastglass inn på festivalområdet. Men i år kom beskjeden at det ikke lenger var lov, og at alt som skulle drikkes måtte kjøpes på festivalområdet.

Ingen endring neste år

Det har skapt sterk misnøye og irritasjon, og krav om at ordningen må avskaffes og den gamle gjeninnsettes til neste år. Men det vil ikke skje, bekrefter Roskilde-festivalens talskvinne Christina Bilde.

- Vi er veldig fornøyde med hvordan det har fungert, og det er helt uaktuelt å gå tilbake til den gamle ordningen. Men selvsagt vil vi evaulere situasjonen etter festivalslutt og se om det er noe som kan forbedres. Men forbud mot å ta med drikke inn på festivalplassen vil det altså bli også neste år, bekrefter Christina Bilde overfor ABC Nyheter. Hun presiserer samtidig at vann er gratis, og at de har sørget for at det er lett tilgjengelig for alle.  

Liten effekt

Offisielt har nyordningen vært forklart med at man ønsker å unngå køene som kan oppstå ved inngangene, når drikke på flaske må helles over på plastglass. Men ifølge mange festivalfolk har de ikke merket noe til mindre køer ved inngangen, bare at ølkøene på festivalplassen er blitt lengre.

- Det kjenner jeg ikke til, og det er ikke vår erfaring. Skulle noen føle at ølkøene er blitt lengre, handler det nok mest om hvordan køen er organisert. Og her kan det jo være at noe kan forbedres ytterligere for at det skal bli enda bedre flyt, sier Bilde.

Pengemotivert ordning

Irriterte festivalfolk tror lite på argumentasjon om kø, og mener det bare er et nytt grep for Roskilde-festivalen for å tjene mer penger. Bilde fastholder på kø-argumentet, men bekrefter samtidig at de ekstra pengene også har spilt en rolle i beslutningen.

- Forbudet mot å ta med egen drikke på festivalen er ikke for å tjene mer, men for å sikre at festivalen kan arrangeres også kommende år.

Populært