Meny

Supermann sørget for RBK-seier

Supermann sørget for RBK-seier

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Roar Strands nettkjenning ga Rosenborg 1-0-seier over Sandefjord på Lerkendal lørdag.

Espen Bugge Pettersen hadde levert en fantastisk kamp i mål for gjestene. Først etter 86 minutter måtte han se seg slått. Da fyrte Roar «Supermann» Strand av, og med hjelp av et Sandefjord-bein gikk ballen i mål.

Ergerlig for Bugge Pettersen. Han hadde effektivt stoppet serielederen i nesten 90 minutter, men ble helt utspilt da ballen skiftet retning.

1-0-seieren var likevel ikke imponerende av Rosenborg i den første kampen etter VM-pausen. Roar Strands innhopp var imidlertid godt, og superveteranen var involvert i det meste før han kronet innhoppet med seiersmålet.

Sandefjord kunne gått til pause med ledelse. Samir Sarics skuddforsøk fra distanse i første omgang smalt i stolpen.

Ellers hadde ikke gjestene stort å by på framover. Det ble mye Rosenborg etter hvert. Men de hvitkledde slet med å få Jabulani-ballen i mål. Bugge Pettersen var for god.

Rosenborg bør være godt dekket på topp, og med eventuelle salg av Anthony Annan (fortsatt VM-fri) og Vadim Demidov (Alejandro Lago ble brukt som erstatning), kan det bli mer aktuelt å handle nytt til forsvars- og midtbaneleddet.

Da bør spissene fininnstille siktet hvis det skal bli suksess i Europa. Mot Sandefjord fikk for eksempel Rade Prica igjen flere muligheter. Svensken traff blant annet tverrliggeren med en avslutning tidlig i kampen.

Heller ikke Iversen fra sin hengende rolle fikk uttelling, og Morten Moldskred fikk lite til i tospann med Prica. Trond Olsen erstattet Moldskred med et friskt innhopp, men avslutninger under pari.

Nils Arne Eggen ble mer og mer frustrert på sidelinjen mens spillerne sløste vekk sjanse etter sjanse. Men innhoppet til Strand berget tre poeng for serielederen.

Det var Strands første spilleminutter i årets sesong. Effektiviteten til superveteranen er det lite å si på.

Populært