Meny

Kollapset nesten ved rattet

Dramatisk for Sverre Isachsen etter første innledningsrunde lørdag. Like etter målgang kollapset han nesten ved rattet. Han rev av seg hjelmen og gispet etter luft, og fikk hosteanfall. Isachsen har vært syk og sliter med lungebetennelse og 40 i feber.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Like etter lørdagens innledende omgang i EM-runden i rallycross i Sverige, kollapset Sverre Isachsen nesten ved rattet.

Etter målgang rev han av seg hjelmen, gispet etter luft og fikk et hosteanfall.

Heldigvis kom en hjelpemann fra teamet hans og hjalp ham ut av bilen, og det tok flere minutter før han kom til hekten igjen. Isachsen har vært syk, sliter med lungebetennelse og hadde 40 i feber.

– Jeg kjørte på ren vilje og galskap, sa Isachsen.

Til tross for sykdommen ville han ikke skuffe hjemmepublikum, og stilte opp på Höljesbanen som blir hans «hjemmebane» i år.

– Jeg vil gjennomføre løpet her i Höljes, og jeg vil vinne det. Jeg må stryke ett løp i første halvdel, men ønsker ikke å stryke dette løpet på forhånd. Det er nærmest min hjemmebane, når Norge falt ut av listen, sa Isachsen til NTB.

Allerede på trening og tidstrening var Isachsen raskes. Han tok starten i første omgang lørdag rett foran amerikaneren Tanner Foust og bare økte ledelsen. I mål var han hele 1,88 sekunder foran svensken Michael Jernberg. Det er nettopp Jernberg og Isachsen, som kjemper om EM-tittelen i år.

Henning Solberg kjører EM-runden på Höljes. Det var noe småplunder med bilen. Han kom i heat sammen med Mats Lysen, som tok starten rett foran nesen på Solberg. Lysen måtte innom alternativsporet i siste runde, og da så Solberg sin snitt og smatt inn rett foran nesa på Lysens bil.

– Unggutten må lære seg å ha respekt for gamle gutter, var kommentaren fra Solberg like etter målpassering.

Ludvig Hunsbedt slet med bilen, motoren ville ikke gå rent og han slet med startene.

– Datasystemet har nærmest kollapset og det er umulig å finne feilen, sier Hunsbedt til NTB.

Andre, tredje omgang og finalene kjøres søndag. (©NTB)

Populært