Meny

Malouda skylder på systemet

Florent Malouda og de andre franske stjernene må forklare et svært skuffende VM-sluttspill. Foto: Scanpix / Reuters / Charles Platiau.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Frankrikes VM-fiasko var på grunn av et spillesystem gjennomsyret av feil, hevder Florent Malouda.

Malouda sier at det ikke var noen dialog mellom spillerne og trener Raymond Domenech under sluttspillet i Sør-Afrika. Det hele toppet seg da laget boikottet en trener etter at Nicolas Anelka ble sendt hjem etter å ha fornærmet Domenech.

– Jeg kom for å spille der jeg ble bedt om å spille, og det var det. Vi prøvde ikke en gang å snakke med treneren om spillersystemet. Vi fikk beskjed om å spille der vi skulle og ikke diskutere, sier Malouda.

– Ingen av mine ord hadde innflytelse på treneren de siste dagene, sier Malouda.

Konstant kritikk fra fansen og mediene hjalp heller ikke, legger Malouda til.

– Vi hørte at vi fikk for godt betalt og nå kalles vi gjengledere. Vi ble ikke beskyttet. Vi snakket om alt annet enn fotball. På klubbnivå er det ikke slik. Der gjør laget alt for at spilleren skal ha et sunt konkurransemiljø, sier Malouda.

Chelsea-spilleren mener spillerne ikke kan ta på seg all skyld for det skuffende mesterskapet, som endte med to tap og en uavgjort kamp i gruppespillet.

– Det er noen i forbundet og en trener som må analysere det som skjedde. Spør treneren om han er stolt over sitt arbeid, sier Malouda syrlig.

Fotballpresident Jean-Pierre Escalettes har trukket seg, og Domenech skulle uansett ikke fortsette etter VM. (©NTB)

Populært