Meny

35-åring innrømmer drap i Bergen

Trond Kristian Johannessen døde på Haukeland sykehus etter å ha segnet blodig om på en bussholdeplass på Gyldenpris i Bergen. (Foto: Politiet / Google Maps)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den eldste av de to brødrene som er siktet for drap på Trond Kristian Johannessen i Bergen, har innrømmet drapet, opplyser politiet.

Den eldste av de to brødrene som er siktet for drap på Trond Kristian Johannessen (35) i Bergen, har innrømmet drapet.

Begge de to brødrene, som er 29 og 35 år, nektet først enhver befatning med drapet. Fredag tok den eldste av dem kontakt med politiet via sin advokat og ba om å få avgi en ny politiforklaring.

Les også: To brødre pågrepet for drap i Bergen

– Samme kveld forklarte han seg detaljert om hendelsen. Siktede erkjente at han er den rette gjerningsperson. Han ga en grundig og detaljert forklaring, opplyser operasjonsleder Ragnar Lyssand i Hordaland politidistrikt i en pressemelding.

De to ble pågrepet i en nabokommune til Bergen og ble siktet sent mandag kveld, etter at politiet hadde brutt seg inn og undersøkt en leilighet de disponerer.

Vil bidra til oppklaring

35-åringens forsvarer, Einar Råen, bekrefter at hans klient har erkjent drapet. Klienten har forklart til politiet at han utøvde volden som kostet Johannessen livet. Advokaten sier at 35-åringen valgte å tilstå av hensyn til offerets familie og pårørende.

– Han har følt en smertelig sorg fra han fikk vite at det fikk et dødelig utfall. Innrømmelsen kom på hans eget initiativ, og han har nå lagt alle kortene på bordet. Politiet har fått en detaljert forklaring, sier advokaten til NTB.

Råen sier at de to brødrene var bekjente av drapsofferet, men at de ikke var venner. Han vil ikke si noe om hva 35-åringen har forklart om foranledningen til drapet.

– Men han har gitt en helhetlig forklaring som han håper bidrar til oppklaring av saken. Min klient stiller seg også når som helst til rådighet for videre hjelp til politiet, sier Råen.

Dømt for vold

Leiligheten de to disponerer, ligger 200 meter fra stedet der en blødende Johannessen segnet om på ettermiddagen 25. juni. 35-åringen ble brakt til sykehus, men skadene var så alvorlige at livet ikke sto til å redde.

Torsdag ble brødrene varetektsfengslet i fire uker, hvorav to uker i isolasjon. Begge de to brødrene er tidligere dømt for vold, og storebroren er tidligere også dømt for å ha stukket broren sin med kniv.

Den 35-årige broren ga i avhøret nye opplysninger som tar etterforskningen videre, melder politiet. Det er foreløpig uklart om 29-åringen har fått endret status i saken som følge av brorens forklaring.

Skal ha kranglet

Politiet skal ifølge Bergens Tidende (BT) ha observasjoner fra et overvåkingskamera på at brødrene var sammen med Trond Kristian Johannessen 20 minutter før han ble drept, og at det skal ha vært en krangel mellom dem.

Ifølge den foreløpige obduksjonsrapporten døde Trond Kristian Johannessen som følge av stort blodtap etter å ha blitt stukket med et stikkvåpen i halsregionen.

Politiet beskrev under en pressekonferanse denne uken en utfordrende etterforskning uten et tradisjonelt åsted.

(©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært