Meny

KONSERTER: John Olav Nilsen & Gjengen + Casiokids, Odeon Scene, Roskilde festival - fredag 2. juli 2010

Kidsa og Gjengen

Casiokids (til venstre) og John Olav Nilsen sto fredag på samme Roskilde-scene med få timers mellomrom. (Foto: Karina Rønning)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De er fra samme by og spilte på samme dag på samme scene på Roskilde-festivalen. Men ellers er det få likheter mellom bergensbandene John Olav Nilsen & Gjengen og Casiokids.

Odeon-scenen er i ferd med å bli nordmenns faste møtested på Roskilde-festivalen, for ett døgn inn i festivalen har både Serena-Maneesh, John Olav Nilsen & Gjengen samt Casiokids spilt der.

Serena-Maneesh på åpningsdagen torsdag, Nilsen og Casiokids fredag. Ingen har vært i nærheten av å sprenge publikumskapasiteten på 5000, men alle har klart å samle nok fans (for det aller meste nordmenn) til å skape stemning og - for de to sistes vedkommende - allsang.

Diamanter uten glød

Den norske profilen fredag var godt synlig i teltet, hvor stenger med norske flagg, Fyllingen og Hulen ikke levnet noen tvil om hvem som ventet på John Olav Nilsen & Gjengen. Og som John Olav (i den grad han tvilte) klart fikk bekreftet med et unisont JA!!!-brøl da han spurte om det var nordmenn i salen. Noe som selvsagt er en fordel for en artist med så allsangvennlige låter som John Olav har.

Men selv om den indre kjernen demonstrerte sin kunnskap til John Olav Nilsens musikalske univers og tekster, skortet det litt på evnen - eller kanskje snarere gløden? - på scenen til fullt ut å utnytte potensialet låtmaterialet byr på. Noe som overrasket litt, med tanke på hvordan alt lå til rette for den konserten alle kunne mimre i årevis om.

I stedet fikk vi helt greie og gode versjoner av publikumsfavoritter som «Diamanter Og Kirsebær» og «Virvelvind», uten at det store løftet kom. Det måtte vi vente enda litt til på, til slutten nærmet seg med «Hull I Himmelen» og  det endelige klimakset med «Ti Ganger Tusen». Da regjerte allsangen i hele teltet, mens den elektriske stemningen forenet scene og publikum og fikk oss til å tenke på hvor bra konserten virkelig kunne ha vært.

Les også: Med danskebåten til Roskilde

Casiokids med voksen profil

Mens John Olav Nilsen & Gjengen scorer stort på sjarmen i sin upolerte skranglepop med nakne, personlige tekster, er Casiokids mer strømlinjeformet der de tar oss i retning dansegulvet med sin electropop. Som på Roskilde-konserten hadde lite med bandets «barnehagekonserter» å gjøre, der de utforsket et mer rocka terreng, med et tungt bass/trommekomp svekket synthpreget gruppa har på plate. Men uten dermed å underminere de lett svevende popmelodiene som gruppa har som signatur.

Selv om musikken er helt annerledes John Olav Nilsen & Gjengen, så hadde også Casiokids en stemningsmessig stigning utover konserten. Men siden de startet et lite hakk høyere enn John Olav og stigningen i tillegg var noe brattere, nådde de også et stemningsmessig nivå, ikke minst med «Bikkjen Min» mot slutten, som overgikk det Loddefjord-gjengen hadde klart litt tidligere på ettermiddagen.

Populært