Meny

Helsegranskere slutter i protest

Politietterforskerne som skulle granske SAFH vil ikke lenger samarbeide med Helsedirektoratet fordi de mener de ikke blir hørt, melder VG. Foto: SCANPIX

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De to tidligere politietterforskerne som skulle granske forholdene i Statens autorisasjonskontor for helsepersonell (SAFH), trekker seg fra saken.

Olav Reinsnos og Olav Rensaland skrev rapporten som avslørte at hundrevis av utenlandske helsearbeidere kan jobbe i norsk helsevesen med falske papirer.

Nå vil de ikke lenger samarbeide med Helsedirektoratet, melder VG. Grunnen er at de mener de ikke blir hørt, og at direktoratet skal ha vært mer opptatt av hvem som har lekket informasjon til pressen enn å ordne opp i problemene.

– Da vi tok på oss oppgaven for SAFH høsten 2009, var det for å sikre tilliten til autorisasjonsordningen og sikre at pasienter ikke utsettes for risiko på grunn av ukvalifisert personell, skriver de i et brev til Helsedirektoratet.

De mener direktoratet konsentrerer seg for lite om innholdet i rapporten.

Assisterende direktør Bjørn Guldvog i Helsedirektoratet, er lei for at Reinsnos og Rensaland slutter.

– Men vi har en annen oppfatning av møtene vi har hatt med dem. Det er riktig at hvem som har vært kilder har vært et tema. Vi ønsker å vite hvordan interne papirer har kommet på avveie, sier Guldvog. (©NTB)

Les også: Autorisasjonskontor skal granskes

Flere nyheter på ABC Nyheters forside.

Populært