Meny

- Det blir ingen sprengvarme

SKIFTENDE: Det vil skifte mellom sol og regn i hele landet neste uke. (Illustrasjonsfoto: Colourbox.com)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter en våt og kjølig helg vil østlendingene få en god start på juli, mens resten av landet får skyer og regn.

(ABC Nyheter): Temperaturen vil falle i løpet av helgen, og både i sør og nord vil man oppleve skiftende vær.

– Med unntak av enkelte byger blir det bra vær både i sør og nord på lørdag. Det ser ikke ille ut, det blir ikke mye vind. Men det blir ingen sprengvarme. Det er mulig det blir opptil 20 grader i Nordland, Troms og Finnmark. Også i sør blir det rundt 20 grader, det blir litt kaldere enn i dag, sier Håkon Melhus ved Meteorologisk institutt.

Fuktig søndag

Også søndagen vil by på veksling mellom sol og regn.

– I nord blir det stort sett uendra, med regnbyger i indre strøk. Sør-Norge vil i første omgang få litt sol, men det blir nok en god del regn fra Telemark og østover mot svenskegrensa. Så det blir veldig skiftende. Indre strøk er mest utsatt for regn, sier Melhus. 

Sjekk været der du bor.

Finest i øst

I uken som kommer vil det fortsatt være en skiftende værtype i hele landet. Østlendingene vinner kampen om det beste sommerværet.

– Områdene som får det beste været er østafjells, som gjennomgående har det beste været med de høyeste temperaturene. Resten av landet får litt mer skyer og regn, sier vakthavende meteorolog Per Egil Haga.

Temperaturene vil stige på Østlandet, etter en forbigående kjølig periode i helgen. På de beste stedene kommer temperaturen opp i maksimalt 25 grader. Også Trøndelag vil få det Haga kaller «brukbare temperaturer».

Regn i vest

Vind fra sørvest vil føre til regn på Vestlandet og i Trøndelag.

– Ikke så mye regn, men det vil kunne komme litt av og til. Det blir lange perioder med sol, beroliger Haga.

Etter hvert vil det bli varmere også Vestlandet, men ikke like varmt som i øst. Haga spår rundt 20 grader til vestlendingene.

Kjølig i nord

Neste uke byr på vekslende vær i Nord-Norge, som i resten av landet.

– Vi venter heller ikke der noe stabilt godvær, dessverre. Vi får en vekslende værtype med litt regn av og til. Områdene med mest nedbør er de indre strøkene. Det kan bli brukbart i perioder, særlig i ytre strøk av Nordland, Troms og Finnmark, sier Haga. 

20 grader er grensen for at meteorologene bruker betegnelsen «sommerdag» i Norden.

– Temperaturene i nord blir ikke ordentlig sommevarme. Det vil kunne glimte til av og til opp i 20 grader enkelte steder, men ellers blir det en kjølig værtype rundt en 15 grader, opplyser Haga. 

Sjekk været der du bor.

Flere nyheter på ABC Nyheters forside.

Populært