Meny

Den nye Spiderman

- Dere kommer til å elske Andrew Garfield som Spiderman, lover regissør Marc Webb. (Foto: Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Andrew Garfield får superkrefter.

Han har hatt tøff konkurranse, men Andrew Garfield trakk det lengste strået. I Cancun på torsdag ble har endelig blitt utropt som den nye Spiderman.

- Ekstraordinært talent

Spekulasjonene har gått en stund og at valget falt på Garfield var definitivt en overraskelse. Blant navn som Taylor Lautner, Jim Sturgess, Joseph-Gordon Levitt og Jamie Bell var han en av de ukjente.

- Navnet hans er kanskje nytt for mange, men de som kjenner denne skuespillerens arbeid forstår også hans ekstraordinære talent. Han har en sjelden kombinasjon av intelligens, vidd og menneskelighet. Merk mine ord, dere vil elske Andrew Garfield som Peter Parker, sier regissør Marc Webb i en pressemelding.

Ung og lovende

Selv om Garfield er nokså ukjent her i Norge har han en god CV å vise til.

Andrew Garfield fikk en BAFTA, det britiske svaret på Oscar, i 2008 for sin rolle i filmen «Boy A», en film om en ung mann som slipper ut av fengsel etter å ha begått en forbrytelse som liten gutt.

I 2007 utropte Variety ham til en av de ti mest interessante nye skuespillerne. I fjor fikk vi se ham i Terry Gilliams «The Imaginarium of Doctor Parnassus». Han har også nettopp spilt i en film om gründerne av Facebook, der Justin Timberlake er en av motspillerne hans.

Kommer i 3D

Garfield er 26 år gammel. Han er halvt amerikansk og halvt britisk, med statsborgerskap i begge land.

Filmingen av den nye Spiderman-filmen begynner i december og foreløpig premieredato er 3 juli 2012, altså om to år. Filmen lages i 3D.

Les mer om film i ABC Nyheter.

Populært