Meny

Dødstallet stiger etter selvmordsangrep i Lahore

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tallet på drepte etter den doble selvmordsaksjonen i Lahore steg fredag til 42. Politiet mener to menn på 20 og 22 år sto bak.

– Det var to selvmordsbombere, sier den sivile administratoren i Lahore, Khusro Parvez, og forteller at hodene til de antatte gjerningsmennene var maltraktert av sprengstoffet som ble brukt.

Angriperne gikk til aksjon torsdag kveld, da tusenvis av troende hadde samlet seg rundt mausoleet til en av islams hellige skikkelser, Syed Ali Hajwairi.

– Det første angrepet skjedde på plassen foran helligdommen. Få minutter senere sprengte en annen selvmordsbomber seg i luften i kjelleren, der folk vasket seg før bønnen, opplyser politisjefen i Lahore Aslam Tareen.

Ifølge avisen The News bar angriperne selvmordsvester med 20 kilo sprengstoff, og de skal ikke ha vært eldre enn 20 og 22 år gamle.

Les også: - Det er lik overalt

Natt til fredag drev myndighetene opprydningsarbeid på åstedet, og i ruinene ble det funnet flere drepte.

– Til sammen har 42 mennesker blitt martyrer, opplyser talsmann for redningsmannskapene Mazhar Ahmad

Lahore blir jevnlig utsatt for angrep fra grupper med tilknytning til Taliban og al Qaida. Senest i mai ble 80 mennesker drept da to av moskeene til Ahmadi-sekten ble angrepet.

Ingen har tatt på seg skylden for angrepet torsdag, men den sivile administratoren Parvez hevder de skyldige «er de samme folkene som har stått bak tidligere angrep». (©NTB)

Flere nyheter på ABC Nyheters forside.

Populært