Meny

Minst 35 drept i bombeangrep i Lahore

Minst 35 personer ble drept og 175 såret da tre bomber gikk av i den pakistanske storbyen Lahore torsdag. (Foto: AFP PHOTO/ ARIF ALI)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst 35 personer ble drept og 175 såret da tre bomber gikk av i den pakistanske storbyen Lahore torsdag.

Myndighetene opplyser at bombene gikk av nær graven til en av islams hellige skikkelser, Syed Ali Hajwairi. Pakistanske myndigheter fordømmer angrepet.

– Et av angrepene fant sted ved porten til monumentet, mens de to andre fant sted i kjelleren under monumentet, sier Sajjad Bhutta, en ledende embetsmann i Lahore.

Myndighetene opplyser at minst 35 er drept, men at tallet kan stige. Det hadde samlet seg en stor gruppe mennesker for å besøke monumentet da bombene gikk av.

– Minst 35 personer ble drept og 175 såret, sier politikeren Khushro Pervez.

To av selvmordsbombene detonerte sprengstoffet i et rom der besøkende vasket seg før de skulle be.

– Det ligger lik overalt på plassen. Det er blod overalt. To av de drepte var mine venner. Det er skremmende, sa Reuters-fotograf Mohsin Raza til sitt eget nyhetsbyrå.

Monumentet er et av de mest berømte i Pakistan, og har hver kveld flere hundre besøkende. Torsdag er regnet som den mest populære dagen.

I tilknytning til monumentet er det også en moské og en politistasjon.

En talskvinne for Pakistans president Asif Ali Zardari fordømmer angrepet.

– Denne giftige ekstremismen skal drives ut av landet vårt, slo talskvinnen Farahnaz Ispahani fast.

– Terrorister bryr seg ikke om noen religion eller tro, sier statsminister Yusuf Raza Gilani.

Pårørende forsøker å trøste hverandre etter angrepet i Lahore. (Foto: AP Photo/K.M.Chaudary)Pårørende forsøker å trøste hverandre etter angrepet i Lahore. (Foto: AP Photo/K.M.Chaudary)

Ingen har tatt på seg skylden for angrepet, som skjer tre måneder etter at militante sunnimuslimer tok seg inn i to moskeer og drepte 82 personer fra minoritetsgruppen Ahmadi.

Lahore, den kulturelle hovedstaden i landet, er blitt rammet av en rekke terrorangrep de siste årene. Taliban-grupper i landet har tidligere stått bak flere av angrepene.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært