Meny

– Agenter skjøt general i Sør-Afrika

General Faustin Nyamwasa ble skutt utenfor hjemmet sitt i Johannesburg 19. juni. Dette bildet er tatt av Nyamwasa desember 2000. (Foto: AFP PHOTO FILES / MARCO LONGARI)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Utenlandske agenter var involvert da en rwandisk eksilgeneral ble skutt i Sør-Afrika tidligere i sommer, opplyser myndighetene.

General Faustin Nyamwasa ble skutt utenfor hjemmet sitt i Johannesburg 19. juni, fire måneder etter at han kom til Sør-Afrika og søkte asyl.

Sør-Afrikas utenriksdepartement opplyser at det var utenlandske agenter som sto bak skyteepisoden. Fire personer er arrestert, men politiet vil ikke kommentere hva som kan ha vært motivet.

– Denne saken involverer sikkerhetsagenter og et angrep på en person som har gått gjennom de lovlige kanalene for å søke asyl i Sør-Afrika, sier Ayanda Ntsaluba i utenriksdepartementet.

– Det involverer også et land vi har gode og sterke diplomatiske forhold til, legger han til.

Nyamwasas kone Rosette, som var i bilen sammen med ham da han ble skutt, tror angrepet var politisk motivert. Rwanda har benektet at landet er innblandet i saken.

– Vi vil være forsiktige og retter ikke en anklagende finger mot noe land, sier Ntsaluba.

Rwandiske myndigheter har beskyldt Nyamwasa for å ha stått bak flere granatangrep i forbindelse med valget i landet i fjor høst. (©NTB)

Populært