Meny

Fotballspiller og broren drept i Sverige

To personer ble natt til torsdag skutt og drept på en spilleklubb i Södertälje. En tredje mann skal også ha blitt skadd i skytingen. (Foto: ROGER VIKSTRÖM / Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To brødre, en av dem fotballspiller i klubben Assyriska, ble skutt og drept på en spilleklubb i Södertälje natt til torsdag. Ordføreren i byen frykter hevnaksjoner.

En tredje person ble også skutt, og hans tilstand er stabil. Ordfører Anders Lago i Södertälje frykter at volden skal eskalere etter skyteepisoden.

– Det her er veldig alvorlig. Mye taler for at det er et oppgjør i det kriminelle miljøet. Hendelsen inntraff nattetid, det var på en spilleklubb. Det var en skyteepisode på linje med de vi har sett i Göteborg og Malmö, sier han.

Et minutts stillhet

Den ene av brødrene som ble drept, spilte for fotballklubben Assyriska. Klubben skulle spilt kamp torsdag, men avlyste på grunn av hendelsen. Spillerne, klubbledelsen, fansen og familien til de drepte samlet seg i stedet i den syriskortodokse kirken i Hövsjö.

– Svensk fotball viser sin sorg gjennom å utsette kampen. For at det skal bli et minutts stillhet på alle arenaer måtte saken vært relatert til fotball. Det er den ikke, sier svenskenes fotballpresident Lars-Åke Lagrell.

Gjengoppgjør

Ifølge ordfører Anders Lago er det to kriminelle organisasjoner i byen – X-team og Syrianske brödraskapet. De har tidligere stått bak voldsomme hendelser.

– Politiet vet hvem de involverte er, men har ennå ikke lyktes å ta dem. Folk jeg snakker med, er bekymret. De lurer på hva samfunnet skal gjøre. Jeg er urolig for at det skal bli hevnaksjoner, sier politikeren.

Arbeidsledighet og en følelse av å være utenfor samfunnet skaper de kriminelle gjengene i byen, skriver svenske medier. Lago innrømmer at politikerne ikke har gjort nok for å hindre eskaleringen.

To eller tre bevæpnede menn stormet inn i spilleklubben og begynte å avfyre skudd like før halv tre natt til torsdag. En av gjerningsmennene skal deretter ha forlatt stedet på en moped.

Den drepte fotballspilleren Eddie Moussa (26) hadde spilt for Assyriska i hele karrieren. Han var svensk statsborger, med libanesisk familie. (©NTB)

Populært