Meny

Kredrock til sjøs

John Olav Nilsen og Gjengen stod på plakaten når danskeferja arrangerte Rockcruise.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Danskebåten er på en ung og hip bølge. Med sin nye satsning på rockkonserter håper DFDS Seaways å få nye generasjoner båtturister.

KATTEGAT (ABC NYHETER): Georg Seth, Jørn Beckelund, Mikkel Aukrust og Magnus Bakkerud fra Ridabu, som de selv beskriver som en av Hamars drabantbyer, har tatt turen på danskebåtkonserten for å se John Olav Nilsen & Gjengen.

- Vi er her på grunn av dette. Tenk å få en konsert med John Olav Nilsen & Gjengen og en tur til København på kjøpet! Blir helt fantastisk med noen timer i byen i tillegg til å se bandet live på båten, sier de fire entusiastisk.

Kjenner seg igjen

- Vi kjenner oss igjen i det de formidler i musikken sin, sier vennegjengen og innrømmer gladelig at de er fans av John Olav Nilsen & Gjengen.

- Jeg så dem på Øya i fjor, men det var bedre her, bare synd at publikum ikke helt oppfattet det, konkluderer Georg.

- Jeg er litt skuffet over at ikke flere kom hit, tilføyer en av de andre i vennegjengen.

- Men bandet gir gass uansett, og innfridde til tross for at vi er litt skuffet over publikum her.

Lene Grue og Mia Kinge Bergland kom også på konserten, men ante ikke at John Olav Nilsen & Gjengen skulle holde konsert på båtturen på vei til København, der de to starter ferien sin.

- En ren bonus

- Dette var veldig bra. En ren bonus, sier Mia, som har sett bandet på Slottsfjell Festivalen tidligere. – Jeg elsker musikken deres, konkluderer hun begeistret.

Det rocket på danskebåten da John Olav Nilsen og gjengen entret scenen.Det rocket på danskebåten da John Olav Nilsen og gjengen entret scenen.

- Jeg synes det er litt pinlig at publikum her ikke synes å vite hva de har gått til. Konserten var god, men det var ikke publikum, sier Lene.

Konserten er en av flere som går under betegnelsen Rockcruise, hvor stort sett danske og norske artister i stjerneklassen har spilt til nå. Cecilie Hem Olsen har ansvaret for den norske delen av satsingen, og i år er det andre sesong den norske biten av konsertserien arrangeres på danskebåten.

- Vi startet opp i fjor, med artister som Kaizers Orchestra og Marit Larsen på plakaten. Og tidligere i sommer spilte blant annet Thomas Dybdahl her. Danskene har imidlertid holdt på med dette i fem år. Norske band spiller gjerne på vei nedover, med det nordmenn kaller danskebåten, mens danske band gjerne spiller når båten går den andre veien, det danskene kaller Oslobåten.

En suksess

Uansett hvordan man snur og vender på det, så har satsingen vært en suksess. Til tross for at kapasiteten på 300 mennesker i diskoteket, som for anledningen er gjort om til konsertsal, på langt nær er full denne kvelden.

- Vi var litt usikre på hvordan dette skulle gå. Skoleferien er begynt, det merker vi på alle barnefamiliene om bord, og samtidig så sparkes Roskildefestivalen i gang i morgen. Så i kveld er det mildt sagt et blandet publikum her, sier hun.

- Tilbakemeldingene vi har fått fra artistene har vært overveldende. Det danske bandet Nephew ble så begeistret for opplegget at de valgte å spille inn musikvideo her. Og da Kaizers spilte her i fjor, tok det helt av, til tross for at scenen er liten og intimiteten mellom artister og publikum ble i tetteste laget.

- Men de elsket det. Både bandet og publikum, minnes hun.

Et supplement

- Vi håper med dette å tiltrekke oss litt yngre publikummere, som et supplement til det litt trauste som denne typen turer gjerne blir oppfattet som. Jeg føler vi har lykkes, selv om det er mer å gå på. Det er jo tross alt snakk om et nisjeprodukt. Men som holder på å bygge en bro mellom Norge og Danmark, hvor det både satses på nye og spennende navn i kombinasjon med de mer etablerte. Det vi håper på er å gjøre norske band kjent i Danmark, og omvendt. Og i Danmark har satsingen vært en hit, der aristene mer enn gjerne stiller opp, fastslår Hem Olsen.

Populært