Meny

Dyrere fotballmoro

Lillestrøm er en av klubbene det blir dyrere å oppleve ringside. (Foto:Kyrre Lien/Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fra og med i dag blir billettprisene høyere på norske fotballarenaer.
Fakta om momsendringen

* Fra 1. juli 2010 innføres det 8 prosent merverdiavgift på inngangspenger til museer, fornøyelsesparker, opplevelsessentre og idrettsarrangementer som gir store billettinntekter.

* 8 prosent merverdiavgift på formidling av slike tjenester.

* Endringene vil gi et bredere avgiftsgrunnlag og de fleste av aktørene vil få en enklere administrativ hverdag ved at de går fra å være delvis momspliktige til å bli momspliktige for hele, eller store deler av, sin virksomhet.

* Endringene omfatter ikke treningsstudioer, golf, bowling og svømmehaller. (©NTB)

En endring i momsreglene gjør at det blir dyrere å gå på Eliteserie-kamper.

Regjeringen har vedtatt å innføre åtte prosent merverdiavgift på inngangsbilletter til større idrettsarrangementer. Fra og med i dag gjelder det nye regelverket som omfatter klubber med en omsetning på over tre millioner kroner årlig. Det betyr økte billettpriser for publikum.

Stabæk fotball er en av klubbene som allerede har satt opp prisene. Det bekrefter styreformann i Stabæk Fotball AS, Lars Holtet Sørensen i følge NTB. Han mener også andre klubber vil følge etter.

- Dette er en felles diskusjon blant fotballklubben i eliteserien og mitt inntrykk er at alle vil heve prisen, sier Sørensen.

En rekke av de andre Eliteserie-klubbene har også valgt å sette opp prisene tilsvarende den nye momsen. Også Molde, Lillestrøm og Aalesund har satt opp prisene som følge av den nye reglen.

FK Haugesund har også annonsert at de setter opp prisene med åtte prosent fra i dag av. Klubben skriver på sin hjemmeside at prise for en billett på hovedtribunen økes fra 240 kroner til 260 kroner. Det tilsvarer den økte merverdiavgiften.

Populært