Meny

Politidrapsmann var psykotisk

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

62-åringen som er siktet for å ha stukket i hjel politimannen Olav Kildal i Mo i Rana i april, var utilregnelig i gjerningsøyeblikket.

De to rettspsykiatrisk sakkyndige har konkludert med at 62-åringen var psykotisk da Kildal ble drept 21. april.

Mannen har vært underlagt en fullstendig, rettspsykiatrisk undersøkelse ved Brøset kompetansesenter i Trondheim. Han er nå flyttet tilbake til sikkerhetsposten på psykiatrisk avdeling ved Nordlandssykehuset.

Mannen har så langt ikke latt seg avhøre, men vil få fortløpende tilbud om dette fram til saken kommer opp i retten.

Varetektsfengslingen av den drapssiktede mannen er forlenget med tolv uker til slutten av september. Mannen har vært i politiets varetekt siden han ble pågrepet tidlig om morgenen 22. april. Salten politidistrikt regner med å avslutte etterforskning innen kort tid.

Olav Kildal (58) ble stukket ned og drept da han og en kvinnelig kollega kom til 62-åringens bolig for å hente ham til behandling på sykehus. Boligen ble beleiret, og etter 13 timer aksjonerte politiet. (©NTB)

Populært